Інгредієнти: 600 г моркви, 1 цибуля, 2 зубчика часнику, 100 г кореня селери, 2 плавлених сирки, 1 ч. л. готової суміші прованських чи італійських трав, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла, кріп, сіль, дрібка меленого мускатного горіху, перець за смаком.
Моркву помити, почистити, порізати крупними шматками і відварити в підсоленій воді до готовності.
Цибулю та селеру помити, почистити і порізати кубиками.
Часник почистити і пропустити через часникодавку. В сковороді нагріти олію та масло, пасерувати цибулю. Посолити, додати трави і лавровий лист.
Додати селеру, часник і тушити до готовності селери.
З готової суміші цибулі та селери забрати лавровий лист. Злегка охолодити. Тим часом нарізаємо плавлені сирки.
В мисці з'єднуємо, селеру, моркву, плавлені сирки, солимо, перчимо, додамо мускатний горіх.
Блендеруємо всі складники до однорідності.
Розкладаємо по тарілках і смакуємо! Ось такий сонячний вийшов гарнір!
А гілочка кропу додасть страві ще більше яскравості та апетитності!
Думаю таке пюре можна приготувати і з гарбуза. Все дуже просто - замість моркви дати гарбуз. Впевнена смакуватиме також чудово.
Немає коментарів:
Дописати коментар