четвер, 16 червня 2016 р.

Салат з полуницею, моцареллою і помідорами-чері


Люблю літо. Дивовижна пора. Багата травами, зеленню, овочами, фруктами... Словом, є з чого експериментувати і готувати смачні і легкі страви. Як от наприклад салат з полуницею, моцарелою і помідорами-чері.

Інгредієнти: 1 пучок листя салату, 6 помідорів-чері, 8 полуниць, 100 г моцарелли-чері, 50 г бринзи, сухий чебрець, насіння льону та кунжуту. Заправка: 1 ч. л. рідкого меду, 2 ч. л. гірчиці в зернах, 1 ч. л. бальзамічного оцту, 2 ст. л. оливкової олії, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав.
Листя салату помити і посушити. 

Помідори помити, посушити і порізати навпіл. Полуниці помити, посушити, повідривати хвостики і порізати навпіл.

Салат порвати руками, викласти на тарілку. Посипати сухим чебрецем чи іншими пряними травами, злегка скропити олією.

Викласти порізані помідори, полуницю, кульки моцарели.

Зверху посипаємо бринзою та насінням кунжуту та льону. Салат майже готовий, залишилося приготувати лише заправку. Для цього в склянці змішуємо олію, мед, гірчицю, бальзамічний оцет, сіль, трави. Ретельно вимішуємо до утворення однорідної суміші. Готовою заправкою поливаємо салат і можемо ним смакувати.



А тепер кілька слів про цю страву. Найголовніша заувага - вона дуже смачна. Якщо ви й досі вважаєте, що полуниці можна використовувати лише в десертах рекомендую негайно приготувати цей салат. Вашому здивуванню не буде меж, а наступного дня ви знову захочете його приготувати). Гарантую!


Смачних експериментів та відкриттів!

Немає коментарів:

Дописати коментар