пʼятницю, 17 червня 2016 р.

Холодний цитрусовий чай


Люблю чаї, особливо ройбуш і надзвичайно гарячий. Взагалі обожнюю дуже гарячі напої, майже кип'яток). Але коли за вікном спекотно, складно дотримуватися своїх уподобань. На щастя, холодні чаї я люблю не менше:).
Інгредієнти: 2 ч. л. листя чорного чаю, 2 ст. л. цукру, 1 апельсин, 1 лимон, 5 гілочок м'яти.
Заварити чай в 500 мл кип'ятку.
Процідити через сито, додати цукор та охолодити.
М'яту помити і просушити.

Апельсин та лимон ретельно помити, спочатку порізати кружальцями, потім - четвертинками.
 Додати цитрусові разом з соком, що виділився в чай. 
 Туди з кладемо м'яту, перемішуємо.
Залишаємо настоюватися десь на півгодини. Перед подачею охолоджуємо, видушуємо сік з цитрусових в чай, залишивши кілька кусочків лимона, апельсина і м'яти для подачі. В кожну склянку викладаємо м'яту і фрукти, заливаємо чаєм.


А тепер кілька слів про смак, він надзвичайно вибуховий, з яскравим цитрусовим смаком. Освіжаючий та прохолодний - те що потрібно для спекотно літа. Одна заувага - з цих складників виходить не так багато напою лише 600 мл, можна сказати лише на один ковток:). Тому якщо ви полюбляєте холодний чай, то рекомендую одразу збільшити складники.


Кілька років я намагалася приготувати такий же холодний чай, котрий продається чи не у всіх магазинах, але за смаком це було далеко не те. І ось, мені це вдалося. Смак надзвичайно схожий, але набагато кращий, натуральніший!:)
Смачної прохолоди!

2 коментарі:

  1. Гарне печево біля чаю, маєте рецепт?)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :) Відкрию вам велику таємницю)- це печиво пекла не я), поки лише приглядаюся до нього. Як спечу, одразу ж поділюся рецептом:).

      Видалити