четвер, 2 березня 2017 р.

Сирний кіш з гарбузом і руколою

Давненько не публікувала рецепти страв з гарбуза. Виправляюся! Впевнена така страва гарно пасуватиме до святкового столу і стане хорошою альтернативою звичним канапкам. Рукола, гарбуз, сир, горішки на пісочному тісті - вдале і смачне поєднання!
Інгредієнти. Тісто: 300 г борошна, 150 г холодного масла, 1 яйце, 1-2 ст. л. холодної води, дрібка солі. Начинка: 400 г домашнього сиру, 200 г сметани, 150 г твердого сиру, 2 яйця, готова суміш прованських чи італійських трав, дрібка солодкої паприки, сіль, перець за смаком, невеличкий шматок гарбуза, 50 г грецьких горіхів, невеличкий пучок руколи. 
В миску просіяти борошно, додати дрібку солі і порізане кубиками холодне масло. Борошно з маслом швиденько розтерти руками до утворення вологої крихти.

Додати яйце і воду, замісити м'яке тісто. 

Тісто викласти у форму, змащену маслом та посипану борошном, сформувати борти. Корж наколоти виделкою та поставити до холодильника. Щодо розміру форми, я використовувала прямокутну розміром 37 на 14 см. Думаю, кругла форма діаметром 27-30 см також підійде. Варто зазначити, що окрім одного тарта, у мене ще вийшло кілька маленьких тарталеток.

Гарбуз порізати на 8 скибочок.
Змастити оливковою олією, посолити, поперчити, викласти на деко вистелене пергаментом і запікати до готовності в розігрітій до 180 градусів духовці.

Твердий сир натерти на крупній тертці, відкласти. 

Домашній сир, сметану та яйця збити блендером до однорідної суміші. 

Додати тертий сир, сіль та спеції, ретельно вимішати.

Руколу помити і посушити. Горіхи порізати. 

Тісто витягнути з холодильника, пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. В підпечений корж викласти сирну начинку, зверху розкласти шматки гарбуза і посипати порізаними горіхами.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. 

На холодний пиріг викласти руколу. Якщо зробите це з гарячим чи теплим пирогом, листя скрутяться та втратять привабливий вигляд.




Готовий пиріг можна їсти як теплим ,так і холодним. Справжня смакота. Сирна начинка у поєднанні з гарбузом завжди добре смакує, а от горішки додають смаку оригінальності.




Кіші бувають надзвичайно різними, тут можна фантазувати з начинками скільки завгодно. В цьому пирозі поєдналася традиція та сучасніть. Гарно, коли звична сирна начинка може так по-новому виглядати з гарбузом, горішками та руколою. Краса і смакота.



Зізнаюся, побачила цей кіш ще торік в одному зі смачних блогів, навіть готувала його, втім тоді у мене ще не було прямокутної форми, тож він у мене вийшов смачним, проте не настільки ефектним. Втім, сьогодні повністю задоволена результатом, адже переконана, що смачна їжа просто зобов'язана бути красивою.   

Немає коментарів:

Дописати коментар