вівторок, 21 лютого 2017 р.

Печиво "Орео"


Можна довго і нудно вибирати рецепт і ще довше готуватися до того, щоб втілити його в життя. А можна в секунду зробити те, до чого так довго йшов. Спекти печиво "Орео" хотіла вже давно: переглядала рецепти, зберігала найкращі з них, але так і не переходила до моменту реалізації. І ось в один прекрасний день просто захотілося спекти те саме шоколадне печиво з прошарком білого крему, і за мить я уже поралася на своїй улюбленій кухні. Забігаючи наперед, скажу що результат перевершив усі мої сподівання.
Інгредієнти. Тісто: 200 г масла, 200 г цукру-пудри, 1 велике яйце, 1 пачка ванільного цукру або 1 ч. л. ванільного екстракту, 250 г борошна, 90 г темного какао, 1,5 ч. л. порошку до печива, 1 ч. л. солі. Крем: 250 г маскарпоне, 50 г цукру-пудри, 100 г білого шоколаду.

Какао, просіяне борошно, сіль, порошок до печива висипати в миску, ретельно вимішати.
М'яке масло збити з цукром-пудрою і ванільним цукром до кремової маси.
Додати яйце - продовжити збивати до однорідності.
Висипати суміш сухих складників, збити.
Руками замісити тісто. Воно буде доволі м'яким і піддатливим.
Розділити тісто на дві частини.
З кожної частини сформувати пласт, товщиною 1-1,5 см, обгорнути харчовою плівкою і покласти до холодильника мінімум на 1 годину.

 Тим часом готуємо крем. Шоколад розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.
Маскарпоне злегка збити з цукром-пудрою. Важливо, щоб сир був кімнатної температури. Тож перед тим як готувати крем варто заздалегідь викласти маскарпоне з холодильника.
Додати розтоплений шоколад, збити.
Готовий крем поставити до холодильника охолоджуватися.
На посипану борошном стільницю спочатку викласти один шматок тіста, розкачати в пласт. Головне, не дуже тонко, бо буде важко перекладати вирізані тістечка на деко. З тіста вирізати круглі тістечка. Варто зауважити, що тістом потрібно дуже швидко працювати, поки воно холодне, по під час нагрівання втрачає свою еластичність. 
Акуратно перекласти печиво на деко вистелене пергаментом. Це потрібно робити обережно, щоб не пошкодити форму майбутніх тістечок. 
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
Готове печиво перекласти на тарілку чи решітку і повністю охолодити. Холодні тістечка змастити кремом і скріпити з половинками без крему.

А на цьому фото сфотографувала оригінальне "Орео" і домашнє. Шукайте відмінності:).
Готові тістечка поставити дохолодильника, щоб крем застиг. До речі, зберігати їх також варто в холодильнику.



Основний складник цього печива - какао, саме від нього залежатиме насиченість кольору і смак печива. Тому рекомендую брати якісне какао. 




Тепер кілька слів про схожіть та відмінність домашнього печива та оригіналу. Навіть без барвника по кольору моє домашнє печиво вийшло темнішим за оригінал. Насамперед, через доволі велику кількість какао в рецепті, ну і, звісно, його якість. Використовувала темне італійське какао. Смак. Він неймовірний. Домашнє "Орео" підкорило мене своїм насиченим шоколадним смаком, яке доповнює ніжний крем. До речі, в більшості рецептах використовується крем з масла, вершків та цукру-пудри, який майже ідентичний до того, що зустрічається в оригінальному печиві. Втім, той крем, який використовувала я, мені більше подобається, він ніжніший, не такий приторний і корисніший.




Не завжди в домашніх умовах вдається відтворити улюблену магазинну випічку. Це той варіант, коли вдома виходить набагато смачніше. Для експерименту, порівнювала смак домашнього і магазинного "Орео". Перший варіант став стовідсотковим переможцем в цій битві. Смак домашнього "Орео" збалансований і не такий приторний, як оригінальний. Смак, колір, структура, аромат домашнього печива - на висоті. Тому замість того, щоб викидати доволі кругленьку суму за пачку печива "Орео" рекомендую спекти його самому. Процес приготування - простий, складники - доступні кожному.

12 коментарів:

  1. Зробила за Вашим рецептом.Дуже смачно !Какао дійсно має бути якісне.Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую вам! Радію, що рецепт вам сподобався і печиво засмакувало!

      Видалити
  2. Дуууже смачне печивко виходить! і досить багато.
    Єдиний мінус - діти цілий день нічого не хотіли їсти, окрім нього)))
    Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будь ласка! Супер! Радію, що сподобалося! А це печиво таке, я сама окрім нього цілий день нічого не їла:)). Дякую за відгук! Гарного дня!

      Видалити