пʼятницю, 12 січня 2018 р.

Тарталетки з буряковим песто

Останнім часом мені дуже подобаються овочеві закуски, які не лише смачні, а й корисні, а ще оригніальні і стануть справжньою окрасою святкового чи буденного столу. Новий рік та Різдво уже позаду, проте у мене назбиралося чимало святкових страв, котрі готувала на свята, тож ще довго тішитиму читачів свого блогу їх рецептами.

Інгредієнти: Солений крекер (брала цільнозернову "Марію"), 2-3 зубці часнику, 2 відварених буряка, 3 ст. л. оливкової олії, 30 г твердого сиру, 20 г грецьких горіхів, сіль, перець, за смаком.
Відварений буряк почистити, порізати та подрібнити в блендері з часником та оливковою олією. Додати сіль та перець за смаком.
Сир порізати тонкими скибочками, я зробила це з допомогою овочечистки.
Горіхи дрібно порізати.
Викласти бурякову масу на крекери, зверху - тонко нарізаний сир та посипати горіхами.

Смакота! Хрустке печиво і гостренький буряк - довершений тандем. Рекомендую викладати масу на печиво безпосередньо перед подачею, щоб тістечка не розмокли.


До речі, такий бурячока можна подавати і без крекерів, а просто викласти його до салатника, можна притрусити сиром та горіхами, - і вуаля закуска готова.


 Ось така святкова і незатратна за часом та продуктами, вийшла закуска. Смачно, просто та корисно, все як я люблю. Таке собі нове прочитання страв з буряка.


До речі, не обов'язково чекати якихось свят чи приводів, щоб приготувати такі тарталетки. Можна це зробити вже сьогодні на обід чи вечерю, впевнена, вашим домашнім сподобається. 

Немає коментарів:

Дописати коментар