понеділок, 5 березня 2018 р.

Пісний брауні з вишнями


Піст - це ще не привід відмовлятися від солодкого. Тож сьогодні пропоную вашій увазі рецепт пісного брауні з вишнею, в складі якого немає яєць, масла та шоколаду, а от смак нічим не поступається класичному варіанту цієї випічки. Починаємо.
Інгредієнти: 500 г замороженої вишні (в сезон підійде свіжа), 200 мл кефіру (щоб варіант був на 100% пісним, його можна замінити на будь-яке рослинне молоко: соєве, мигдалеве, кокосове та ін.), 130 мл олії, 130 мл води, 250 г борошна, 100 г какао, 200 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, дрібка солі, 10 г порошку до печива, 100 г грецьких горіхів, цукор-пудра. Вишневе желе: 350 мл вишневого соку (саме стільки у мене залишилося від вишень), 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. кориці.
Вишні розморозити, викласти на дуршлаг і дати їм добре стекти. 

Горіхи подрібнити і блендері, не дуже дрібно, щоб залишилися невеличкі шматки. 

У великій мисці змішати просіяне борошно, какао, цукор, ванільний цукор, порошок до печива, сіль.

В іншій посудині змішати кефір, воду та олію, ретельно вимішати. 

Влити кефірну суміш до борошняної, вимішати однорідне тісто. Я робила це з допомогою комбайну.

Додати до тіста вишню та 80 г горіхів, акуратно вимішати.

Форму, розміром 25х30 вистелити пергаментом, змастити маслом. Викласти тісто у форму, розрівняти, рекомендую по боках залишити більше тіста, аніж посередині. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 55-60 хв. Готовий брауні остудити, посипати пудрою та рештою горіхів. З соку, який стік з вишні, рекомендую приготувати соус. Все дуже просто. Вишневий сік, цукор, крохмаль та корицю, ретельно вимішати.

 Поставити суміш на вогонь, варити, постійно помішуючи до загустіння. 

З таким соусом брауні смакуватиме більш довершено, хоча і без нього - смачно.




Насичений шоколадний смак, який не поступається класичному брауні з великим вмістом шоколаду та яйцями. Брауні виходить в міру вологим і неймовірно смачним. Так і не скажеш, що це пісна випічка.


 Шоколадний смак створює з вишнями гармонійну композицію смаку. До речі, такий брауні готується доволі швидко і просто, тому це випічка з розряду, "коли гості на порозі". Якщо немає в запасі багато часу, то цей варіант саме те, що треба.  



 Цей брауні став для мене справжнім відкриттям, готуючи його, чесно кажучи, мала деякий сумнів, адже була невпевнена наскільки випічка вийде смачною без яєць, школаду і масла - традиційних складників брауні. Моєму здивуванню не було меж, коли я врешті-решт спробувала цей маленький кулінарний шедевр. Мммм. Смакота! Рекомендую!

3 коментарі:

  1. Дякую за рецепт, але який же він пісний, ящо там кефір?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Кефір 1%-ий, можна на це заплющити очі:). Будь ласка!



      Видалити
    2. Кефір 1%-ий, можна на це заплющити очі:). Будь ласка!



      Видалити