четвер, 20 вересня 2018 р.

Арахісовий сирник з бананами


В цей сирник закохалася з першого погляду. Адже, коли побачила його в одному з польських блогів. котрі періодично читаю, одразу ж захотіла приготувати цей апетитний десерт. Тож не довго думаючи, придбала всі необхідні складники і одразу почала чаклувати на своїй затишній кухні!
Інгредієнти. Корж: 180 г шоколадного печива, 50 г грецьких горіхів, 90-100 г вершкового масла. Маса: 1 кг домашнього сиру, 250 мл вершків, 4 яйця, 1 пачка ванільного пудингу, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 4 ст. л. (120 г) арахісової пасти (брала підсолену), 220 г цукру, 1 пачка ванільного цукру, 4 банани середнього розміру, 1 ст. л. рому, коньяку чи лікеру, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. розтопленого масла.
Печиво разом з горіхами подрібнити блендером в крихту.
Масло розтопити на водяній бані чи в мікрохвильовці. З'єднати з крихтою горіхів і печива, ретельно вимішати.
Форму, діаметром 24 см.. вистелити пергаментом, змастити маслом, посипати борошном. У змащену форму висипати вологу крихту, втрамбувати, утворюючи корж. Поставити в холодильник.
Банани порізати кружальцями. 

Додати сік лимона, ром, розтоплене масло, акуратно вимішати.
 Сир, яйця, вершки, арахісову пасту, цукор, ванільний цукор викласти у велику миску. Збити блендером до однорідності. Додати крохмаль і пудинг, збити ще раз. 

Корж витягнути з холодильника, викласти на нього банани.

  Зверху викласти сирну масу, розрівняти. 
Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. Якщо у вас газова духовка, то рекомендую, на дно духовки під решітку поставити миску з водою. За такої умови температура духовки буде рівномірною, сирник вийде рівненьким та не пригорить, як зверху, так і знизу. Готовий сирник - повністю охолодити і можна насолоджуватися його цікавим смаком.


Сирник виходить калорійним і ситим, можна наїстися невеличким шматочком. Без сумніву, цей смаколик припаде до душі любителям арахісової пасти та бананів. 


 Сирник прикрасила бананами та полуницями. Такий декор, як на мене, робить десертик - святковим і продовжує літній настрій навіть восени. Сирник має яскраво виражений арахісовий  смак з банановою ноткою. 



 Як на мене, цей сирник ідеально підійде для осінньої пори. Так і бачу себе, закутану в м'якенький пледик, з смачним травяним чаєм та шматочком арахісово-бананового сирника. Мммм. Смакота! Ідеальний осінній ранок чи вечір.

Немає коментарів:

Дописати коментар