неділю, 23 вересня 2018 р.

Галета з томатами


На галети задивлялася уже давненько, втім все закінчувалося за одним сценарієм, - далі перечитування рецепту та розглядання фото страви діло не йшло. Аж ось однієї чудової неділі, розглядаючи помідори, які зберігалися в моєму холодильнику, мені захотілося нарешті приготувати галету з томатами. Одразу ж згадала, де бачила такий рецепт і приступила до справи. Вийшло дуже смачно! Тепер в найближчому майбутньому планую приготувати галету з гарбузом і фетою.
Інгредієнти. Тісто: 250 г борошна, 1 яйце, 60 мл теплої води, 60 мл оливкової олії, дрібка солі. Начинка: 500 г помідорів, 2 ст. л. гірчиці з зернами, 1 ч. л. суміші прованських чи італійських трав, чебрець, сііль, перець за смаком, 70 г бринзи або будзу чи іншого сиру на свій смак.
Борошно просіяти, додати сіль.
Окремо змішати теплу воду, яйце та олію.

Суміш поступово влити до борошна, замісити м'яке, еластичне тісто. Сформувати кулю, накрити рушничком, залишити "відпочивати" 1 годину.
Помідори помити, залити кип'ятком на 5 хв. Зняти з томатів шкірку.

Порізати кружальцями.
Сир порізати кубиками. Щодо сиру беріть на свій смак, тут добре смакуватимуть різні види сиру: від бринзи до сиру "Дор блю".
Вирішила приготувати соус з різних видів гірчиць. Для цього змішала 1 ст. л. французької гірчиці в зернах та 1 ст. л. медової гірчиці. Вийшов досить цікавий соус.
 На вистеленій пергаментом робочій поверхні розкачати тісто в тонкий круглий пласт. 

Перекласти тісто з пергаментом на деко, змастити корж тонким шаром гірчиці, відступивши 5 см. від країв.

Викласти помідори на тісто, посолити, поперчити, посипати травами. 

Зверху викласти порізаний сир. Посипати чебрецем.

Краї тіста акуратно загорнути, змастити водою.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хв. 



Галета вийшла дуже смачною. Прісний корж вдало доповнює соковита помідорова начинка. Гірчиця додає страві пікантності та цікавих ноток смаку.




Галета добре смакуватиме з різноманітними зупками. Є гарним варіантом для перекусу на роботі. А також буде чудовим доповненням до фуужеру червоного сухого вина.



Тісто цього пирога універсальне, тож включивши свою кулінарну фантазію можна чи не щодня тішити своїх домашніх іншим пирогом, змінюючи різноманітні начинки. Сливи, груші, яблука, гарбуз, вишні, баклажани, перець... Це лише невеликий перелік тих продуктів з яких можна приготувати галету. Тож експериментуйте і з радістю чаклуйте над черговим смаколиком, щоб ваше життя було по-справжньому смачним. 

2 коментарі: