понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Обліпиха перетерта з цукром на зиму


В осінньо-зимовий період обожнюю обліпиховий чай, в принципі, як і чимало читачів мого блогу. Готові заготовки для такого чаю продаються на заправках, в супермаркетах... Але навіщо платити більше, якщо їх можна приготувати вдома. Тож сьогодні пропоную рецепт перетертої обліпихи з цукром. Торік вперше готувала таку "аля консервацію" і всю зиму смакувала ароматним чаєм, цього року вирішила не гаяти часу і швиденько приготувати це смачненьке обліпихове "вареннячко".
Інгредієнти: 2 кг 600 г обліпихи 3 кг 900 цукру. Пропорції 1 до 1,5, тобто на 1 кг ягід 1,5 кг цукру.

Обліпиху ретельно вимити, дати стекти зайвій рідині. 

Перекласти у великий баняк, додати цукор.

 Збити до однорідності погружним блендером. Можна змолоти м'ясорубкою, за потреби двічі.

Банки помити, обдати кип'ятком. Вилити в чисті банки обліпихове "вареннячко", закрити кришками. Зберігати у холодильнику. 

Із зазначених складників у мене вийшло 5 з половиною літрів перетертої обліпихи.



Для чаю 2-3 чайні ложки обліпихи заливаю кип'ятком і насолоджуюся гарячим та зігріваючим напоєм. Люблю доповнювати нею зелений, чорний чи трав'яний чай.



Також цю "консервацію" можна використовувати у різноманітній випічці: сирниках, кремах для тортів, начинках до налисників чи просто як топінг до млинців чи сирничків.



Приготування перетертої обліпихи не займає багато часу, втім впродовж всіх холодних вечорів чай з цією смакотою робитиме ваш вечір затишнішим, теплішим та смачнішим. Тож не лінуйтеся і гайда на кухню. Я вже тут:)!

Немає коментарів:

Дописати коментар