неділю, 17 березня 2019 р.

Зернове печиво з мигдалем та журавлиною


Ми живемо в дуже динамічний час, постійно кудись поспішаємо, ставимо собі амбітні цілі та багатозначні завдання... І це прекрасно! Але навіть, коли у нашому щоденнику кільканадцять завдань, які потрібно вирішити вже і тепер, не варто забувати про перекус, їжу, яка дасть нам необхідну енергію. Тому ми так любимо різноманітні зернові батончики. Їх можна купити в будь-якому магазині на будь-який смак, але я пропоную приготувати зернові тістечка, котрі в тисячу разів смачніші та корисніші за куповані.

Інгредієнти: 75 г мигдалевих пелюсток, 25 г гарбузового насіння, 25 г соняшникового насіння, 60 г кунжуту, 60 г в'явленої журавлини, 50 г родзинок, 50 г посічених грецьких горіхів, 1 ст.л. апельсинових цукатів, 2 дрібки кориці, 1 чубата ст. л. рідкого меду, 2 яйця.

Родзинки залити кип'ятком, залишити на 5-10 хв, добре відтиснути від рідини.

Процес приготування цих тістечок дуже простий. В миску викласти всі складники: мигдалевих пелюстки, горіхи, журавлину, родзинки, соняшникове і гарбузове насіння. Додати мед, корицю, яйця, ретельно вимішати.


Деко вистелити пергаментом. Ложкою викласти печиво на деко, приплюснутий з допомогою ложки чи силіконової лопатки, формуючи круглі пляцочки. 

Пекти в розігрітій духовці до 170 градусів 15 хвилин.


Смачні, хрумкі, поживні та ситні, - так коротко можна охарактеризувати ці тістечка. Чудовий варіант для перекусу на роботі. Корисний і смачний десерт, який готується дуже швидко.


Рецепт цього печива можна видозмінювати на свій смак, наприклад, замість родзинок дати чорнослив, замість журавлини - курагу, а зімість грецьких горіхів фундук чи фісташки, або ж збагатити смак насінням льону. Словом експериментуйте!


 Ось такий простий рецептик! Печиво смачне і поживне! Класна штука для тих, хто ходить в гори, адже такі тістечка, якраз саме те в походах: заморять черв'яка і наповнять енергією. 


Немає коментарів:

Дописати коментар