четвер, 7 березня 2019 р.

Апельсинові цукати


Розумію, що більш логічно і правильно було б опублікувати цей рецепт на початку або в середині зими. Втім, згадую народний вислів "краще пізно, ніж ніколи" і ділюся зі своїми читачами рецептиком апельсинових цукат, котрі є чудовиим доповненням до найрізноманітнішої випічки: від тістечок до тортів.
Інгредієнти: 3 великі апельсини, 1 скл. води, 1 скл. цукру.

Апельсини ретельно вимити, обдати кипятком. З допомогою ножа чи овочечистки зняти шкірку. Я намагалася знімати шкірку якомога тонше, проте у багатьох кулінарних блогах зустрічала і більш грубший варіант.  
Апельсинову шкірку порізати дрібними кубиками.
Перекласти шкірку в каструлю, влити воду, додати цукру, ретельно вимішати.
 Поставити суміш на вогонь. Варити постійно помішуючи, поки не випарується вся рідина.

Суміш тримала на вогні достатньо довго, тому мої цукати вийшли сухенькими. Якщо менше варитимете, то у вас вийде більш вологий варіант.
Дати цукатам охолонути і пересипати в банки для зберігання.


 Цукати вийшли ароматними, ідеальне доповнення до макової начинки, сирника, хрустиків, тістечок і всякої всячини, особливо в новорічно-різдвяний період. Хоча табу на використання цукатів в іншу пору року - немає. І слава Богу, тому що цей "таємний" складник зробить вашу випічку ароматнішою, цікавішою і смачнішою.


 Ці атмосферні фото переносять мене в зиму, проте на душі у мене точно весна. Через те, що цьогорічна зима в плані ведення блогу виявилася лінивою трохи поспамлю зимовими рецептами, бо назбиралося їх чимало. Проте й з весняними переписами обіцяю не баритися.




Впевнена, що аромат апельсинових цукатів доповнить ваш весняний настрій!  Тим паче, що такі цукати будеть не зайвими й у великодній випічці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар