пʼятницю, 8 березня 2019 р.

Апельсиновий сирник з мусом з білого шоколаду


Традиційно апельсинові десерти у більшості асоціюються з Новим Роком, втім впевнена ніжний та ароматний Апельсиновий сирник гарно смакуватиме будь-коли і також гарно впишеться у Великоднє меню. Тож сьогодні пропоную вашій увазі рецепт класного та оригінального чізкейка, який нещодавно доповнив мою чималеньку колекцію рецептів цього смаколика. Адже хто регулярно читає мій блог, знає, що рецептів сирників та чізкейків у ньому чи не найбільше.

Інгредієнти:  Корж: 200 г печива "До кави", 90 г масла, 2 ч. л. кориці. Маса: 1 кг сиру, 250 мл вершків. 4 яйця, 180 г цукру, цедра і сік з 1 апельсину, 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 50 г апельсинових цукатів, 1. ч. л. мандаринового або апельсинового екстракту (опційно). Мус:  500 мл вершків будь-якої жирності, 150 г білого шоколаду, 15 г желатину, 2 апельсина середнього розміру.

Печиво подрібнити блендером.

 Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. До печива додати корицю, вилити масло, ретельно вимішати.

 Роз'ємну форму, діаметром 24 сантиметри, вистелити пергаментом, змастити маслом, посипати борошном. Висипати у форму крихту, втрамбувати утворюючи корж. Поставити до холодильника.  

Сир перекласти у велику миску, додати вершки, яйця, цукор, апельсиновий сік та апельсиновий екстракт, ретельно збити погружним блендером. 


Додати крохмаль, ще раз збити. 

Додати апельсинові цукати і цедру. 

Вилити масу на корж пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 30 хвилин, зменшити температуру до 150 градусів і пекти ще 1 годину.

Готовий сирник залишити на півгодини в духовці з привідкритими дверцятами. Повністю охолодити. Поставити до холодильника.
Желатин залити 50 мл холодної води дати набухнути, якщо використовуєте листвий желатин, тов води має бути більше і після набухання його треба буде відтиснути руками від заявої рідини. Порошковий желатин не потребує такої дії.

Вершки нагріти на вогні, довести до кипіння, додати порізаний шоколад, ретельно вимішати, відставити. 

Додати набухлий желаттин, ретельно розмішати до повного розчинення. Охолодити.

Холодний сирник відділити від стінок форми, знову закласти у форму. Апельсин порізати невеличкими шматочками.

 Викласти шматки апельсина на чізкейк.

 Зверху акуратно вилити мус. Таким чином всі шматочки апельсину будуть на верху, і вийде красивий візерунок. Якщо ви хочете, щоб фрукти більш рівномірно розмістилися, збийте 30-33% вершки, додайте до них набухлий і розчинений в мікрохвильовці чи на водяній бані желатин та шматки апельсину. Сирник поставити ще на декілька годин до холодильника.

Сирник виходить неймовірно смачним, незвичним та мега апельсиновим, адже апельсин тут і в сирнику і в мусі, хіба що в коржі його немає. Тож цей чізкейк сміливо можна назвати "Два апельсина".



Дуже подобаються варіанти сирників з мусом, адже він додає доволі щільній структурі такого десерта легкості та невагомості, робить його більш святковішим і навіть схожим на торт.



Зізнаюся, що цей сирник готувала на другий Святий вечір, втім впевнена, що саме він дуже класно доповнить великоднє меню, додасть до нього барв та яскравості.



В попередньому пості поділилася з вами рецептом апельсинових цукатів, які до речі, є важливим складником у цьому рецепті, додають смаку цитрусової родзинки та ясравості. Тож, якщо хочете зробити смак сирника цікавішим, сміливо додавайте до нього цукати, особливо апельсинові, адже, на мою думку,  у них з сиром гармонійні стосунки.   

Немає коментарів:

Дописати коментар