неділю, 30 червня 2019 р.

Йогуртове полуничне морозиво


Сьогодні в магазинах і просто на вулиці продають стільки видів різноманітного морозива, що дуже часто від цієї пропозиції розбігаються очі і вибрати якесь одне не так просто. Але купити морозиво – це дуже легко, майже не цікаво і не завжди корисно. Тож я пропоную приготувати цей заморожений десерт вдома. Наголошую, жодних пристроїв, типу морожениці, не потрібно. Тоді, гайда на кухню. Раніше рецептом цього десерту ділилася на сайті Хочу.юа.

Інгредієнти: 1 пачка класичного йогурту без наповнювачів (330 г), 150 мл згущеного молока, 300 г полуниць.
Полуниці помити, посушити, повідривати хвостики, порізати.

В миску викласти полуниці, йогурт, згущене молоко.

Подрібнити всі складники до однорідності.

Морозиво практично готове, залишається лише його заморозити. Для цього потрібно масу перекласти в ємність з кришкою, яку з легкістю можна поставити до морозилки.

Через півгодини-годину перемішати суміш. Цю дію варто повторити ще 3-4 рази, це для того, щоб не утворювалися кристалики льоду.

Можна робити це погружним блендером, тоді процес перемішування стане легшим, а маса більш кремовою. Заморожувати 6-8 годин.

За півгодини до  подачі витягнути контейнер з морозивом, можна ще раз збити блендером.

Набрати морозиво спеціальною чи звичайною ложкою, формуючи кульки, розкласти по креманках, прикрасити свіжою полуницею та м’ятою і насолоджуватися прохолодою домашнього морозива.



Таки домашнє морозиво вже у першому раунді перемагає магазинне. Насамперед, натуральним смаком без підсилювачів, барвників та ароматизаторів. І, насправді, зробити морозиво вдома не так складно, головне – бажання, як і у всьому.



Завдяки йогурту морозиво вийшло нежирним та легким, можна їсти навіть тим панянкам, котрі «сидять» на дієті. Принаймні, я так собі думаюJ.



А ще в цьому десерті мені дуже подобається його колір, такий ніжний та рожевий, так як ми, дівчатка, любимо. Словом, не десерт, а гармонія смаку та вигляду. 


Немає коментарів:

Дописати коментар