середу, 3 липня 2019 р.

Кокосове морозиво


Легке, смачне та корисне кокосове морозиво - це те, що треба коли позначка термометру доходить до 30-ти. Тому рекомендую не гаяти часу, а бігом вирушати на кухню, щоб приготувати цей рятівний смаколик. Не лякайтеся, процес приготування цього десерту займе лічені хвилини. Вмикаємо секундомір та погнали.
Інгредієнти: 1 банка (400 мл) кокосового молока, 90 г меду або згущеного молока, 1 плитка шоколаду, 1 ч. л. рафінованої олії, 20 г кокосової стружки.
Кокосове молоко перелити в миску чи в іншу зручну ємність, з'єднати зі згущеним молоком. Замість згущеного молока можете сміливо дати рідкий мед чи цукор-пудру. Втім я віддаю первагу саме цьому складнику, який дуже гарно доповнює смак морозива.
Ретельно вимішати кокосове молоко зі згущенкою чи іншим підсолоджувачем.

Суміш вилити в спеціальні форми для морозива або ж в одноразові стаканчики, примостити дерев'яні палички, обгорнути харчовою плівкою. Поставити до морозильної камери до замерзання на 4-5 годин.


Шоколад подрібнити, перекласти в миску, додати олію, розтопити на водяній бані чи в мікрохвильовці, злегка охолодити. 

Морозиво витягнути з форм, обмокнути в шоколад, посипати кокосовою стружкою. Готове морозиво викласти на поверхню вистелену пергаментом. Через те, що морозиво холодне, шоколадний шар миттєво застигне.




З цієї порції у мене вийшло 4 морозива середнього розміру і 3 меншого. Якщо у вас не вийшло з'їсти зараз усю порцію десерту, не лякайтеся, обгорніть кожне морозиво харчовою плівкою і поставте до морозильної камери до того часу, поки у вас чи ваших рідних не з'явиться бажання поласувати десертом.




Морозиво виходить мега кокосовим та легким. Смак десерту не приторний, збалансований, втім солодкоїжкам може бути не солодко, тож якщо ви належите до такого типу ласунів, то збільшіть кількість цукру. Це морозиво має ледь помітні кристалики льоду, втім це не псує смаку десерту.



Мені імпонує, що це морозиво готується за лічені хвилини, не потрібно довго возитися на кухні, щоб приготувати цей смаколик. І це, безперечно, велика перевага цього рецепту. Смачного літа!



Немає коментарів:

Дописати коментар