пʼятницю, 23 серпня 2019 р.

Салат в банці, або Візьми обід з собою


Салат в банці, це мій улюблений формат подачі цієї страви. в принципі люблю готувати в банках не лише салати, а й десерти. Але повернемося до салату в банці, чому я його так люблю?! А як могло бути інакше, якщо у ньому поєдналося стільки переваг. По-перше, салат - це завжди корисно і легко. По-друге, це ідеальний варіант для пікніку, обіду або вечері на березі моря чи річки, озера, залежно від того яка водойма є близько біля вас. По-третє, зручний формат для перекусу на роботі. По-четверте, якщо приготуєте салат в такій подачі, точно будете в тренді. По-п'яте, це просто красиво, оригінально і стильно. І цей список можна продовжувати ще і ще. До речі, це рецепт також можна знайти на сайті Хочу.юа.

Інгредієнти:  2 помідори, 4 маленьких огірочки, 1 невеличка червона цибуля, кільканадцять зелених оливок, 1 банка тунцю у власному соці, 100 г моцарели-чері, листя салату, свіжий базилік, готова суміш прованських чи італійських трав, сіль, насіння кунжуту. З цих складників у мене вийшло 2 банки салату.

Приготування цієї страви розпочинаємо... з банки. Найкраще підійдуть ємності з широкою горловиною, хоча можна обійтися тими, котрі є вдома. Звичайно, що в банці з цікавою формою страва виглядатиме виграшніше.

Отже, банки ми вибрали, помили та висушили, можна приступати до безпосереднього приготування страви. Помідори, у мене жовті, хоча підійдуть будь-якого кольору, хоч фіолетові, якщо звісно ви такі знайдете:), помити, висушити і порізати крупними шматками.

Огірки помити, посушити порізати.

Цибулю почистити і порізати півкільцями.

Листя салату помити, посушити і порвати. Підготувати інші складники салату. Тепер можемо складати салат в банку. На дно викладаємо огірки, зверху – цибулю.

І продовжуємо викладати шарами решту складників в такому порядку: помідори, оливки, тунець, моцарела, базилік, листя салату. Кожен шар салату солимо і посипаємо травами. Останній штрих - заправляємо оливковою олією та посипаємо кунжутом. Олією поливала в два заходи, спершу всі складники без салатного листя, і потім довершену страву.

Ось і все - салат в банці готовий.



В принципі для мене салат - це майже завжди експромт. Звичайно, є салати, які готую строго за рецептом, але таких не так багато. Більшість все ж народжуються спонтанно, залежно від того, які продукти є в моєму холодильнику чи який настрій панує в моїй голові. Тож рецепт, яким я з вами поділилася не є канонічним, його треба і можна порушувати, доповнювати і заміняти якісь складники, словом творити.




Цей салат можна їсти одразу ж з банки, а можна висипати на тарілку. До речі, після такої маніпуляції, інгредієнти страви перемішуються мимовільно, тож мішати його вже не потрібно. Лише висипати на тарілку, озброїтися виделкою і насолоджуватися смаком літа, здоров'я та краси.

Немає коментарів:

Дописати коментар