вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Какао з маршмеллоу

Осінь – моя улюблена пора року. Але як би я не любила цю пору року, іноді до мене підступає хандра чи депресивні настрої, мовляв холодно, дощі не перестають лити, опалення ще не ввімкнули тощо. В таких випадках важливо вчасно зупинитися, знайти затишний куточок і з’їсти чи випити щось смачненьке. Думаю, з антидепресивною місією найкраще впорається Какао з маршмеллоу. Його рецепт раніше публікувала в онлайн-журналі "Хочу".

Інгредієнти.  300 мл. молока, 1 ст. л. з гіркою какао, дрібка кориці, 2 ч. л. цукру, маршмеллоу.

Готується цей напій майже миттєво, тож сьогодні не буде покрокових фото приготування, адже цей процес елементарний. Тож вже за лічені хвилини будете насолоджуватися смаком ароматного какао з маленькими невагомими зефірками.

Какао, корицю та цукор змішати у невеличкій мисочці чи чашці. Замість кориці можна взяти готову приправу до кави, До її складу, окрім кориці, входять кардамон та ваніль. Ці прянощі точно не зіпсують какао. Щодо цукру, то його кількість варто регулювати за смаком, втім потрібно мати на увазі, що маршмеллоу доволі солодкі, тож бажано не перестаратися. До цих сухих складників вливаємо трішки молока, перемішуємо і поки-що відкладаємо.

Тим часом ставимо молоко на вогонь та доводимо до кипіння. Додаємо розведене какао, перемішуємо і знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо ще 4-5 хвилин. Гарячий напій виливаємо в горнятко, знімаємо плівочку. Останній штрих - додаємо маршмеллоу.

Аромат напою бореться з осінньої депресією уже з перших секунд. Дуже складно хандрити, коли твоя кухня наповнена ароматами какао, кориці та ванілі. А ще, тримаючи в руках горнятко з гарячим напоєм, одразу ж забуваєш про холод і крижані батареї.



Замовити какао з маршмеллоу можна без проблем в більшості кав’ярнях та кафе будь-якого міста чи то такого маленького як Івано-Франківськ, чи такого столичного як Київ, втім домашній напій, як на мене, затишніший. До нього пасуватиме улюблений плед та цікава книжка. А щодо маршмеллоу, то знайти їх у нас не так складно. 




Мені дуже подобається смак розтопленних в гарячому напої маршмеллоу, він дивовижний. А ще кайфую від поєднання двох протилежних смаків – легкої гірчинки какао та приторності цукерок, котрі разом утворюють неймовірний гармонійний тандем. Словом, часу на хандру не має, адже уже вистигає запашне і надзвичайно смачнюче какао.


Немає коментарів:

Дописати коментар