вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Сливова нутелла

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачного сливового варення. Хоча якщо бути відвертою то його смак і консистенція більше нагадує школадно-горіхову пасту "Нутеллу". Щоправда мій варіант бюджетніший та корисніший. Тому, поки ще на ринках чи в саду можна знайти сливи агітую вас приготувати цю смакоту. 

Інгредієнти: 1 кг слив, 70 г темного какао, 200 г цукру.

Сливи помити, обсушити, видалити кісточки. 


Викласти в каструлю з товстим дном, додати какао, цукор вимішати. 


Поставити на вогонь, варити 15 хвилин, час від часу помішуючи. За цей час цукор розчиниться, а сливи пустять сік і розваряться. 


Подрібнити суміш до однорідної маси погружним блендером. 


Знову поставити на вогонь, варити на малому вогні впродовж 1 години, постійно помішуючи. За цей час сливова суміш почне густіти. 


Гарячу нутеллу викласти в чисті і простерилізовані банки, закрити простерилізованими кришками. З цих складників виходить 700-750 мл готового продукту.




Насичений смак та аромат. Це точно моя улюблена консервація цієї осені. За перший місяць цієї жовтогарячої пори року встигла приготувати Сливову нутеллу вже два рази. Щоправда, я не готувала на зиму. Варення використовувала як намазку на хліб, начинку до налисників, доповнення до сирників та навіть використала його під час приготування тірамісу. 



Якщо ви не готуєте Нутеллу для тривалого зберігання, то рекомендую тримати її в холодильнику. Щоправда, довго тримати не доведеться, адже з'їдають її на раз-два. 




Під час пошуків ідеального рецепту Сливової нутелли у всесвітній павутині, натрапляла на різні співвідношення цукру. Обрала більш оптимальний варіант, як на мій смак. Хоча кількість цукру буде залежати і від сорту слив, адже більш кисліші фрукти потребуватимуть більше цукру. Втім, це також індивідуально.  



Смачної осені!


Немає коментарів:

Дописати коментар