вівторок, 25 липня 2023 р.

Кіш з куркою і квітами кабачка

Сезон кабачків хочеться використати сповна і встигнути приготувати багато різних страв з цього овоча, адже він триває не так уже й довго. Тож сьогодні готуватиму Кіш з куркою і квітами кабачка. Смачна і ситна літня страва, яка дуже гарно підійде для родинної вечері простонеба. 

 Інгреднієнти. Тісто: 300 г борошна, 1 яйце, 120 г масла, дрібка солі, 2-4 ст.л холодної води. Начинка: 20-30 квітів кабачка, 2 курячих філе (500-600 г). Заливка: 250 г сметани (15-20%), 3 яйця, 100 г твердого сиру, пучок кропу, чебрець, готова суміш італійських трав, сухий часник, сіль за смаком.



У велику миску просіяти борошно, додати дрібку солі. Охолоджене масло порізати кубикми і додати до борошна. 


Швиденько розтерти руками борошно з маслом до утворення вологої крихти. 


Додати яйце, воду і замісити м'яке тісто. 


Форму, розміром 30 см, змастити маслом і посипати борошном. Тісто розкачати, за допомогою скалки перекласти форму, розрівняти, формуючи борти, корж наколоти виделкою.  Форму з коржем обгорнути харчовою плівкою, поставити мінімум на 30 хвилин до холодильника, можна на ніч.


Тим часом готуємо начинку. Курку натерти сіллю, травами і улюбленою приправою, загорнути харчовою плівкою, поставити в холодильник на 30-60 хвилин. Якщо поспішаєте, то можете цей етап пропустити і одразу приступати до наступного етапу.

Курку спочатку обсмажити на великому вогні до рум'яної скоринки з обох боків, а тоді зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати до готовності. 


Готову курку охолодити і порізати кубиками. 

Квіти кабачка ретельно вимити, перевірити, щоб не було жучків, слимаків та іншої живності. Висушити.


Зелень кропу порізати дрібно. Яйця збити зі сметаною, додати порізану зелень, посолити, додати спецій за смаком. 


Порізану курку викласти в заливку, вимішати. 

Корж поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хв підпектися. В підпечений корж викласти частину суцвіть кабачка по колу, вилити заливку з куркою, зверху прилаштувати решту квітів. Притиснути злегка рукою, щоб квіти занурилися в заливку.


Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хв.




Пиріг виходить надзвичайно ситим і смачним. Він круто доповнить бульйон, але й сміливо може бути самостійною стравою.



Зараз перебуваю на канікулах на Тернопільщині, тож моя улюблена керамічна форма, в якій зазвичай випікаю всі кіши та тарти, залишалася вдома. Тому довелося випікати в трішки меншій формі, всі складники помістилися, проте пиріг вийшов мега м'ясним. Якщо б у мене була моя форма, розміром 30 см, то я б змогла примостити більше квітів кабачка. 


Хто вже давно читає мій блог, знає мою любов до несолодкої випічки. Як на мене, кіші - це універсальна страва, яку можна подати і на сніданок, і на обід і на вечерю. Також такі пироги стануть справжньою окрасою святкового столу і прекрасною та більш ситною заміною канапок.




Хочу зауважити, що гарячий пиріг буде складно різати, бо він розпадатиметься, тому перед подачею на стіл рекомендую його злегка охолодити. Крім того, замість квітів кабачка можна сміливо дати цвітну капусту або броколі. Перед цим рекомендую розібрати одну невеличку капустину на суцвіття і залити окропом на 5 хвилин. Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар