Рецепт саме такого шоколадного торту чи то кексу, шукала давно. Проте мої пошуки довгий період таки не увінчувалися успіхом. Але на щастя, цей день настав, і я таки знайшла ідеальний шоколадний торт з ягодами у моєму розумінні. Його переваги очевидні: доступні складники, легкість приготування і смак.
Інгредієнти: 3 яйця, 150 г густого натурального йогурту, 150 г вершкового масла, 180 цукру, 250 г борошна, 3 ст. л темного какао (40 г), 2 ч. л розпушувача, 1 ч. л ванільного цукру, 0,5 скл чорної смородини (можна замінити будь-якими ягодами, навіть замороженими), 1 ст. л мигдалевих пластівців.
Всі інгрендієнти повинні бути кімнатної температури, тому перед випіканням витягніть з холодильника яйця та йогурт. Вершкове масло розтопити до рідкої консистенції, дати охолонути. Борошно просіяти, змішати з какао і розпушувачем.
Міксером або вручну збити яйця з цукром і ванільним цукор до пишної маси.
Влити розтоплене вершкове масло і додати густий йогурт, збити до однорідності.
До яєчно-йогуртово-масляної маси, поступово у декілька прийомів вмішати борошняну суміш. Акуратно вимішати до однорідності тіста.
Роз'ємну форму, діаметром 24 см, застелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Викласти в неї готове тісто, розрівняти. Зверху викласти ягоди та мигдалеві пластівці. Злегка приплюснути рукою.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці (режим: верх/низ) 45-50 хв. Але все ж орієнтуйтеся не на час, а на готовність пирога. Тож її перевірте за допомогою шпажки. Правило незмінне: сухий патичок означає, що кекс готовий.
Дякую за рецепт! Не мала смородини, але було трохи вишень, зробила з ними. Дуууже смачно ) Текстура от саме така як мені подобається, помірно волога, не суха і не занадто глевка.
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Рада, що Вам сподобався рецепт і засмакував. Вишні і шоколадне тісто - ідеальне поєднання. Треба і собі спробувати. Дякую
Видалити