четвер, 31 серпня 2023 р.

Курячі котлети з кабачком і морквою

Ці котлети - це мій фаворит цьогорічного літа! Ніжні, соковиті і дуже смачні. Ще поки на городі, базарі чи магазині можна знайти кабачки, рекомендую приготувати саме цю страву. Впевнена, будете задоволені результатом!

Інгредієнти: 1 кг курячого фаршу, 2 яйця, 2 моркви, 1 кабачок (430-500 г), сіль, готова суміш трав, цільнозернове борошно або панірувальні сухарі. З цих пропорцій вийшло доволі багато котлет, якщо у вас невелика сім'я, то просто вісі пропорції поділіть на 2. Наприклад: 500 г фаршу, половина кабачка (200-250 г), 1 яйце, 1 морква тощо. 

Моркву натерти на середній терці. 

Кабачок натерти на середній терці та посолити, залишити на декілька хвилин та відцідити. 


До фаршу додати моркву, кабачок, яйця, сіль, приправи, добре вимішати, відбити. 



З фаршу мокрими руками сформувати котлетку, обкачати в цільнозерновому борошні або в панірувальних сухарях. 


Смажити до готовності з обох боків на середньому вогні під кришкою. 



Котлети виходять ніжними й соковитими. Ці котлетки стануть гарним доповненням до якогось гарніру, а ще, впевнена, що вони гарно смакуватимуть в бургері. 




Поки триває сезон кабачків однозначно рекомендую приготувати такі котлети. Впевнена, вони вам сподобаються. Адже особисто я від них у захваті))).




Дуже люблю літо за різноманіття овочів та фруктів, з яких виходять дуже смачні страви, які не вимагають багато зусиль. 




Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар