Гарбузовий сезон в блозі хочу відкрити старовинною українською стравою на сучасний лад, а саме: Кулішем з язиком і гарбузом. Це дуже смачно і ситно. Тому рекомендую до приготування.
Інгредієнти: Для бульйону: 1 невеликий язик, 1 морква, 1 цибуля, сіль, 5 горошин духмяного перцю, лавровий листок. Для куліша: 200 г пшона, 600-700 г м'якоті гарбуза, 2 моркви, 1 цибуля, 1 невеликий часник, 1 невеликий свинний язик, 1 стебло або листя селери, пучок кропу, чебрець, 1 ст. л без гірки коріандру в зернах (можна замінити меленим), сіль. Для саламахи: 150 мл води, 4-5 ст. л житнього або гречаного борошна.
Заздегідь треба відварити язик. Можна за день до приготування страви. Цибулю і моркву помити і почистити. Язик ретельно вимити, залити холодною водою залишити на півгодини. Знову ретельно вимити. Викласти язик в каструлю залити кип'ятком. Довести до кипіння, поварити 5 хвилин, злити воду, помити язик. Язик знову залити кип'ятком, додати цілі моркву і цибулю, лавровий лист і духмяний перець. Посолити. Варити 2-3 години. Язик витягнути з бульйону обдати холодною водою зняти шкіру. Бульйон відкласти, він нам ще знадобиться. Язик порізати.
Пшоно промити 6-7 разів, чим більше, тим краще.
Цибулю порізати кубиками.
Селеру порізати.
Моркву, почистити, натерти на грубій терці.
Часник почистити. Коріандр розтовкти в ступці в порошок.
Гарбуз почистити, порізати кубиками середнього розміру.
Немає коментарів:
Дописати коментар