неділя, 11 січня 2015 р.

Салат з печінкою та гарбузом


Рецепт цього салату підглянула в передачі "Все буде добре". Він простий, швидкий і корисний. За словами авторки цієї страви Тетяни Литвинової, має чудодійну силу - підвищує рівень гемоглобіну в крові. А ще він дуже смачний - гарбуз з печінкою дуже добре поєднуються, а кисло-солодка заправка - запорука багатого і дещо незвичного смаку.

Готуючи цей салат чітко дотримувалася оригінального рецепту, от тільки дещо збільшила дозування складників, щоб мої гості не залишилися голодними:).
Інгредієнти. 500 грамів курячої печінки (в оригіналі - 100 грамів), 400 грамів гарбуза (в оригіналі 100 грамів), 1 пучок листового салату, 10 штук зеленого винограду без кісточок (зима таки не сезон для нього, тому його не давала), 2 чайні ложки кунжуту (в оригіналі 1 чайна ложка), сіль, чорний мелений перець, готова суміш італійських, прованських чи інших трав.
Інгредієнти заправки. 1 столова ложка бальзамічного оцту, 2-3 столові ложки оливкової олії, 1 столова ложка меду, 50 мл гранатового соку.
Печінку добре промити, просушити, почистити від плівочок, порізати навпіл, посолити та поперчити.

Обсмажити печінку на олії з двох сторін до готовності.

Гарбуз почистити від шкірки та серцевини.

Нарізати тоненькими смужками.


Посолити, додати прав, скропити олією, перемішати.

Викласти на деко. Запікати в сильно розігрітій духовці 10-15 хвилин.
Тим часом зробити заправку. З граната видушити сік.

Додати до нього олію, бальзамічний оцет та мед. За допомогою блендера збити всі складники до однорідної консистенції.

Зауважу, що якщо дотримуватися дозування, яке вказане вище, то у вас вийде соусу більше, аніж потрібно, щоб заправити цей салат. Але це не проблема, адже заправка зберігається в холодильнику кілька днів і її можна використовувати й в інших салатах.
Салат помити, посушити, порвати на шматки.

Викласти в миску, посолити, додати кілька ложок заправки перемішати.

Додати запечений гарбуз і знову перемішати.

Викласти гарбузово-салатну суміш на тарілку, зверху - шматки печінки. Якщо маєте виноград, то кладете декілька розрізаних навпіл ягід. Останні штрихи - скроплюємо заправкою і посипаємо кунжутом.






Немає коментарів:

Дописати коментар