неділю, 4 січня 2015 р.

Сирник з гарбузовим джемом


Сирник у порядних галицьких родин - основа святкової випічки:). Молоді господині віддають перевагу заморським чізкейкам, більш досвідченні ґаздині не зраджують родинних традицій і практикують не вживати іноземних слів:)). Мій сирник - це щось середнє між чізкейком чи навіть сирним тартом і традиційним сирником, який завжди пече моя мама. А ще мій сирник має гарбузову родзинку. Не гоже новий рік починати без гарбузів:)).


Інгредієнти тіста. 200 грамів масла,100 грамів цукру, 200 грамів муки, 1 чайна ложка розпушувача, 1 яйце.
Інгредієнти начинки. 900 грамів сиру, 1 склянка цукру (дозування за вашим бажанням і смаком), 2 ложки сметани, 6 яєць, ванільний цукор, 4 столові ложки кукурудзяного крохмалю (можна замінити картопляним).
Замішуємо м'яке тісто.

Сир збиваємо до однорідної маси, цього разу сир не молола на м'ясорубці чи перетирала через сито, а збивала в блендері невеличкими порціями з цукром та яйцями.

Потім всю суміш перемішуємо в блендері або за допомогою ложки до однорідної суміші

Додаємо крохмаль і знову вимішуємо. Раніше я використовувала картопляний крохмаль, але спробувавши кукурудзяний крохмаль, почала пекти і робити різні десерти лише з ним. Ціною вони не сильно відрізняються, кукурудзяний крохмаль трішки дорожчий. А ще його важче знайти в українських магазинах чи супермаркетах, бо на відміну від свого картопляного брата не продається на кожному кроці, а лише через крок:).

Тісто розтачуємо і викладаємо у форму. У мене керамічна, тому я її не застеляла пергаментом, якщо у вас металева, то раджу це зробити.

Я вирішила зробити одразу два сирні пироги, тому взяла дві форми для тарта, одну - більшу, другу - меншу. Хоча з цих складників можна було сформувати і один сирник, тоді б сирної начинки було б більше.
Тісто проколюємо виделкою. Викладаємо на нього сир, розрівнюємо, зверху мастимо гарбузовим варення або спеціально для нього розварюємо гарбуз до пюре.

Як це зробити знайдете в рецепті "Тірамісу з гарбузом". Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці добру 1 годину. Якщо сирної начинки більше, то й пекти треба довше - 1 год 20 - 1 год 30. По закінченню випікання, виключити духовку і залишити пиріг у ній охолонути. Коли сирник охолоне можна його декорувати, наприклад намалювати на ньому розтопленим шоколадом якісь цікаві закарлючки, павутинки... словом все, що забажаєте.







Сирної і сніжної усім зими!:)

Немає коментарів:

Дописати коментар