четвер, 1 січня 2015 р.

Панна-котта - ваніль + полуниця


На перший погляд здається, що пана-кота – це дуже складний в приготуванні італійський десерт, а ще й достатньо дорогий. Але все це міфи. Спробую їх розвінчати одразу з першого дня нового року:). 

Інгредієнти. 500 мл вершків, 3 столові ложки цукру, 20 грамів желатину (коли працюю з желатином завжди переживаю, що не застигне, тому додаю трохи більше. Цього разу дала 30 грамів желатину і у мене вийшла міцніша панна-котта, але надзвичайно смачна), ваніль чи ванільний цукор, полуниця (я брала заморожену).
Панну-котту люблю за те, що вона готується дуже швидко. І коли ти знаєш, що у тебе за кілька годин мають бути гості, часу для випічки – немає, то цей десерт – завжди виручить.
Спочатку желатин замочуємо в 50-70 грамах гарячої води.

Вершки виливаємо в каструлю, додаємо, цукор і ваніль. Всі складники перемішуємо.

Ставимо на вогонь, нагріваємо на середньому вогні 10 хвилин, не доводячи до кипіння!!! Весь час помішуємо. До гарячих вершків додати желатин і ще трішки потримати на вогні. Не кип’ятити!!! 

Готову суміш переливаємо у формочки. Можна брати маленькі ємності для кексиків, а можна і одну велику форму, тоді наш десерт при подачі доведеться нарізати, а ще можна залити і в керманки чи склянки. Дно частини форм змастила збитою з цукром мороженою полуницею. Цього краще не робити, якщо хочете щоб ваша панна-кота мала ідеальну форму:)). А от додати трішки полуничної чи іншої начинки в серединку кожної порції можете сміливо. 

Поставити до холодильника на кілька годин. 

За кілька годин матимете ніжний італійський десерт. Свою панну-котту подавала з полуничним соусом. 

Погодьтеся, ванільні вершки і полуниця – це найкраще поєднання.



З Новим Роком!!! Миру, добра, гармонії!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар