суботу, 24 січня 2015 р.

Паста з гарбузом і сметанним соусом


Паста з гарбузом та сметанним соусом ще раз доводить універсальність гарбуза, який додає оригінальності десертам, першим і другим стравам. Це дуже вишукана страва, яка крім багатьох своїх переваг, ще й готується легко і просто.

Інгредієнти. 250 грамів пасти спіральної форми "Fusilli" чи довгастої "Penne", 300 грамів гарбуза, 3-4 зубчика часнику, 1 цибулина, сушені трави (шавлія, чабер, базилік) або ж готова суміш італійських трав, сир фета, оливкова олія, сіль, перець за смаком.
Інгредієнти соусу. 2 столові ложки вершкового масла, 2 столові ложки борошна (наступного разу зменшу дозування до 1 столової ложки, щоб соус був рідшим), 100 грамів твердого сиру, 100 мл вершків чи сметани, сіль, перець.

В каструлю налити води і закип'ятити, посолити, влити трішки оливкової олії. Всипати пасту в киплячу воду, помішати і варити до готовності, не накриваючи кришкою.
Тим часом на великій сковороді розігріти оливкову олію, підсмажити на ній зубчики часнику до золотистого кольору.

Гарбуз порізати тоненькими смужками чи кубиками.

Цибулю дрібно порізати. Підсмажений часник витягнути з олії і викинути, натомість дати туди гарбуз, трохи його підсмажити.

Додати цибулю і тушкувати до готовності.

Посолити і поперчити за смаком. Для соусу в баняку розігріти вершкове масло, додати борошно і добре вимішати.

Прогріти соус на середньому вогні, помішуючи. Додайте вершки та варіть соус на дуже повільному вогні доки не загусне, весь час помішуючи.

Тоді додайте потертий сир, перемішайте.

І тримайте на вогні поки він не розплавиться, посоліть та поперчіть.
З пасти відцідити воду.

Викласти її в сковороду до гарбуза, додати трав, перемішати і тримати на вогні 2-3 хвилини.

Готову страву викласти на тарілку, полити соусом та посипати фетою.






Немає коментарів:

Дописати коментар