неділю, 22 листопада 2015 р.

Крем-зупа з шампіньйонами



Крем-зупа з шампіньйонами... Я так люблю цю страву! Мммм. Смакота! Смачно, корисно, поживно, словом все, як книжка пише:). Кремові зупки з печериць готую відносно часто, втім кожного разу за іншим рецепт. На цьому мої кулінарні пошуки найкращого, як на мене, варіанту цієї страви закінчилися. Рецепт ідеальної крем-зупи з печериць знайшла в цьому блозі - http://mom-story.com/. Тож тепер пропоную і вам зготувати цю ніжну грибну смакоту.
Інгредієнти: 600 г шампіньйонів, 2-3 картоплини середнього розміру, 1 цибулина, 500 мл молока, 50 г вершкового масла, 2 ст. л борошна, 200 мл вершків 10-ти або 20-ти відсоткових, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха, олія, сіль, перець за смаком.
Перш ніж перейду до опису приготування цієї не хитрої страви, вибачуся за мою тривалу відсутність в блозі, постараюся загладити свою довгу паузу великою кількістю різної смакоти, яку постараюся регулярно публікувати:). Сподіваюся, що мої вибачення прийняті, тож приступаю до захопливого процесу варіння.
Картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Викладаємо в каструлю і заливаємо водою, щоб вона покрила картоплю десь на 1-2 сантиметри. Потрібно десь з 1 літр води.
Гриби миємо, чистимо і нарізаємо, як лише забажає ваше кулінарна душа, хоч ромбиками:). 

Цибулю також чистимо і ріжемо кубиками. 

Сковороду розігріваємо з невеличким шматком вершкового масла, від вказаної ваги в рецепті візьміть приблизно 10 г, і 3 ст. л олії. Додайте цибулю, протушіть її до прозорості.

До цибулі додайте порізані шампіньйони, посоліть, поперчіть і готуйте до готовності.  Тим часом ставимо варити картоплю. А поки вариться картопля і тушаться гриби, готуємо бешамель. В невеличкій каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо мускатний горіх, швидко всипаємо борошно і розмішуємо вінчиком до однорідної консистенції, без грудочок
 Помішуючи, частинами виливаємо холодне молоко. Варимо соус до загустіння, весь час помішуючи. 
Готові гриби додаємо до картоплі, пюруємо з допомогою погружного бленедера чи іншого чуда техніки до однорідності. 

 Майже готову крем-зупку солимо та перчимо до смаку. Ставимо знову на вогонь, вливаємо соус бешамель, інтенсивно розмішуючи, щоби не було грудочок. 
Додаємо вершки, ще раз перемішуємо і доводимо до кипіння. 

От і все, прикраса багатьох ресторанних меню готова!   
 І хоч за вікно вже майже зима, на моїх фото панує справжня і натхненна багряна осінь. Обожнюю цю пору року!

 І користуючись нагодую дякую моїм прекрасним Жені та Лані за чудову і мега фотогенічну тарілочку для різноманітних зупок. Це її деб'ют, як на мене, вдалий:).



Смачнного! І нехай будь-яка пора року буде смачною!)

Немає коментарів:

Дописати коментар