четвер, 26 листопада 2015 р.

Гарбузовий чізкейк

І ще один чізкейк. Гарбузовий. Дуже смачний, корисний, оригінальний та сонячний. М'яке тісто, ніжне сирне суфле, пряний мармеладний шар гармонійно поєднуються між собою і дуже добре смакують.
Інгредієнти: Для основи: 150 галетного печива або печива "До кави", 150 г фініків без кісточок, 1 куряче яйце. Для сирної начинки: 100 г запеченого гарбуза (я даю гарбузове варення), 600-650 г м'якого домашнього сиру, 200 мл вершків, 2 яйця, цедра з половини апельсина, 50 мл апельсинового фрешу, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.  Для гарбузового шару: 250 г запеченого гарбуза (я даю теж саме гарбузове варення), 250 мл апельсинового фрешу, 1 яйце, 1\3 ч.л меленого мускатного горіха, 2 ст. л манної крупи.
Печиво подрібнити в блендері в крихту, додаєте порізані фініки і ще раз змеліть в блендері до однорідної маси.
Додайте яйце і перемішайте. 
Отриману масу виложіть у форму, вистелену пергаментом, сформуйте щільний корж. Я використовувала форму діаметром 22 сантиметри.

Заздалегідь запікаємо гарбуз. Потрібний шматок гарбуза зі шкіркою, але без м'якоті кладемо в розігріту до 180-190 градусів духовку і запікаємо до готовності.
В чаші блендера подрібнюю до однорідної маси сир, вершки, яйця, крохмаль, гарбуз, апельсиновий сік та цедру.
У мене невелика чаша блендера, тому я робила все поступово. 

 В кінці даємо крохмаль і знову збиваємо. 
Сирну масу виливаємо на корж.
Печемо чізкейк в розігрітій до 170 градусів духовці 40-50 хвилин.  Я ніколи не печу сирники на водяній бані, а просто кладу на низ духовки миску з гарячою водою. Поки сирник печеться готуємо його завершальний етап, гарбузовий шар. Гарбуз, сік та яйце подрібнюємо в блендері, додаємо манку і вимішуємо. Виливаємо на сирний шар гарбузовий і печемо ще 20 хвилин. 

Готовий чізкейк залишаємо оходжуватися в духовці. Різати холодним.










Смачного і сонячного вам життя!

5 коментарів:

  1. Дякую за чудовий рецепт цізкейка. Він просто неймовірно смачний.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'я!!! Дуже радію з того, що вам засмакував цей чізкейк))).

      Видалити
  2. Мега смачний чізкейк. Апельсинова кислинка робить смак ще цікавішим. Дякую за такий чудовий рецепт!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На здоров'ячко! Тішуся, що вам засмакував! Вам дякую!

      Видалити
    2. На здоров'ячко! Тішуся, що вам засмакував! Вам дякую!

      Видалити