неділю, 22 листопада 2015 р.

Полунична панна-кота аля "Фрезьє"


Сьогодні моя френдстрічка у "Фейсбуці" помітно побіліла, багато друзів постять засніжені вулиці, дерева, будинки та вітають усіх з перших снігом. Привітати з першим снігом вирішила і я, звичайно, у свій кулінарний спосіб. Тож готуватимемо сьогодні білосніжний десерт полуничну панну-коту.
Я давно хотіла приготувати десерт в склянках на кшталт відомого торта "Фрезьє", рецепт якого уже є в моєму блозі. І тут одного разу і час, і натхнення, і наявність полуниць, попри те, що тоді був пізній жовтень зіграли свою роль, і я вирішила приготувати за мотивами цього відомого торта не що інше як панну-коту. Вийшло не лише красиво, а й смачно. За основу взяла рецепт "Панни-коти з персиковим конфітюром", яку готувала влітку.
Інгредієнти: 600 мл вершків (жирність вибирайте на свій смак і фігуру), невеликий шматочок цедри лимона, 1 пачка ванільного цукру, 80 г цукру, 10 г листового желатину, вода. Для декору:  декілька ягід полуниць, вибирайте твердих сортів, м'ята.
Опис приготування з детальними фото процесу знайдете в рецепті "Панна-кота з персиковим конфітюром". А я постараюся гарно розповісти спосіб приготування цього чудового десерту словами, час від часу розбавляючи їх світлинами.
Желатин залити холодною водою, залишити набухати. Тим часом в баняку змішати вершки, цукор, ванільний цукор, шматок лимонної цедри, поставити на невеликий вогонь. 

Постійно помішуючи довести суміш до кипіння, не кип'ятити. Знімаємо з вогню, виймаємо лимон. Желатин відціджуємо, додаємо до вершкової суміші, розмішуємо до його повного розчинення. 
Охолоджуємо суміш, час від часу помішуючи, щоб не утворилася плівочка. Для пришвидшення цього процесу можна поставити каструлю з панною-котою в холодну воду.
Тепер приступаємо до оформлення десерту у стилі торта "Фрезьє". Насправді все просто. На дно склянки виливаємо трішки вершкового крему і ставимо до застигання до холодильника.
Полуниці ріжемо навпіл. Коли суміш в склянках застигне викладаємо по колу, притискаючи до бортів склянки, половинки ягід. 
Заливаємо рештою суміші до повної склянки. 
Знову ставимо десерт до холодильника до повного застигання. Прикрашаємо половинками полуниць та м'ятою.


 Ось така у мене вийшла панна-кота - сніжно-біла, як на мене гарний варіант для десерту в Новорічну ніч. Єдине потрібно знайти в грудні свіжу полуницю, а так ідеальний варіант:)




І хоч на календарі ще осінь, хочу побажати усім легкої зими, без хляпанини під ногами:), затяжних снігопадів, похмурих днів і відморожених щік). І, звісно, нехай вона буде багата кулінарними шедеврами та смачними експромтами:). 

Немає коментарів:

Дописати коментар