неділю, 27 грудня 2015 р.

Запіканка з курки, броколі і гарбузом


На носі - Новий Рік, Різдво, словом свята, які люблять багатий стіл та смачні страви. Рецепт, який зараз опублікую підійде, як на мене, і для святкового обіду чи вечері, так і для буденного. А готуватимемо сьогодні запіканку з курки, броколі і гарбуза.
Цей рецепт підглянула на "Кукорамі", там ним поділилася Наталя. У неї ця страва називається курячий хлібець "Осінь", як на мене, вона смакуватиме в різні пори року. Дуже дякую їй за таку цікаву запіканку, тепер частенько її готую.


Інгредієнти.  600-700 г курячого філе, 1 броколі, 250 г гарбуза, 200 г домашнього сиру, 2 цибулі, 2 яйця, 150 г твердого сиру, 20 г манної крупи, 30 г крохмалю, зелень: петрушка, базилік, сіль, перець за смаком.

Броколі відварити в підсоленій воді 7-10 хвилин, охолоджуємо, розділяємо на суцвіття.


Гарбуз почистити від шкірки та мякоті, порізати кубиками. Обсмажити до готовності, посолити приправити до смаку.

Курку порізати, цибулю почистити, порізати на четвертинки.

М'ясо змолоти з цибулею, домашнім сиром та зеленню.
У фарш додаємо яйця, манку та крохмаль, сіль, приправи до смаку - ретельно вимішуємо.

Додаємо тушений гарбуз, акуратно вимішуємо.

Твердий сир натерти на грубій тертці. Форму змащуємо маслом, посипаємо сухарями, викладаємо фарш. В м'ясну масу суцвіттям вверх вставляємо броколі.

Печемо в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Тоді посипаємо запіканку тертим сиром і ще запікаємо 20 хвилин.

Все - запіканка готова, особливо цікаво вона дивитися в розрізі, броколі нагадує дерево.







Моя композиція для фото вийшла доволі осінінньою. Для Новорічного столу замість броколі можна використати іншу капусту - романеску, яка за формою схожа на ялинку, тому ідеально підійде.

Цей овоч бачила в продажі на Франківському базарі, "Сільпо", тож не такий вже він екзотичний. На смак дуже схожий на броколі.  Саме таку запіканку з романеску планую приготувати для зустрічі 2016-го.  Хоча до Нового року залишилися лічені дні пропоную ще трішки помилуватися фотографіями цієї чудової страви.



Отакий вийшов хлібець, яскравим, смачним, кольоровим, оригінальним та цікавим! Тож бажаю щоб всі ці риси були у вашому житті в наступному році!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар