середа, 30 грудня 2015 р.

Печінковий паштет з гарбузом і яблуками

В дитинстві я не дуже любила печінку та різноманітні страви з неї. Будь-які вмовляння моє мами чи тата про те, що вона дуже корисна і її потрібно їсти маленьким діткам, не діяли. Залишивши своє дитинство далеко позаду я, звичайно, перепросилася з цим продуктом:). Рецепт цього паштету знайшла в газеті "Галичина", так-так в тій самій, що працюю:). Він надзвичайно смачний, дуже корисний і має декілька несподіваних складників, як от гарбуз, яблука та горіхи.
Інгредієнти: 500 г курячої печінки, 1 цибуля, 200 г гарбуза, 3 ст. л грецьких горіхів, 2 яблука середнього розміру, олія або вершкове масло для смаження, чебрець, дрібка мускатного горіха, сіль, перець за смаком.

Цибулю порізати на кубики.
Печінку помити, почистити і теж порізати.
Яблука почистити, відділити від серцевини, порізати кубиками.

Гарбуз почистити від шкірки та серцевини - також порізати кубиками.
Цибулю потушити на вершковому маслі до прозорості.
Додаємо печінку, тушимо кілька хвилин...
...і додаємо гарбуз та яблука, тушимо до готовності, можна накрити кришкою, втім до кінця приготування все ж необхідно її зняти, щоб випарувалася зайва рідина.
Солимо, перчимо до смаку, додаємо дрібку мускатного горіху, сушеного чебрецю або, як його ще називають, тимяну.
Горіхи подрібнюємо на блендері або ж дрібно ріжемо.
Готову печінку з овочами перемелюємо в блендері до однорідної консистенції.
Додаємо мелені горіхи, перемішуємо.
Форму змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо у неї паштет і запікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
А в результаті - виходить справжня смакота, яблука та гарбуз гармонійно доповнюють смак страви.


Холодний паштет буде добре нарізатися, але через його ніжну структуру можна сміливо мастити на хліб і робити канапки.





Смачного вам життя, дня і року:)!

Немає коментарів:

Дописати коментар