понеділок, 1 лютого 2016 р.

Ліниві голубці


Зізнаюся чесно, голубці практично не готую, за своє життя варила цю страву всього кілька разів і, то була на бек-вокалі:), тобто допомагала своїй мамі. Голубці я, звісно, люблю, просто вважаю, що за весь час витрачений на приготування цієї страви можна приготувати багато всього іншого. Мене вже давненько приваблював  цікавий і простий рецепт лінивих голубців, який знайшла на просторах інтернету, нарешті і до нього руки дійшли:).
Інгредієнти: 800 г м'яса чи готового фаршу, 1 велика морква, 1 цибуля, 1 головка капусти до 1 кг, 2 яйця, 150 г рису,  400 мл. сметани, 100 мл. томатної пасти, зелень петрушки, сіль, перець за смаком.
М'ясо змолоти на м'ясорубці з половиною зелені петрушки та цибулею.

Моркву тремо на середній тертці.

Капусту ріжемо кубиками, за бажанням можна трішки протушити чи відварити, тоді вона буде м'якшою і не хрумтітиме в голубцях.

Рис відварити до напівготовності у великій кількості підсоленої води. Готовий рис висипаємо на сито, даємо стекти зайвій рідині та охолоджуємо.

Фарш змішуємо з яйцями, морквою, рисом та капустою. Ретельно вимішуємо. Додаємо сіль та перець за смаком.

Деко, в якому запікатимуться голубці змащуємо олією. З фаршу мокрими руками формуємо кульки.

Ставимо наші голубці-тефтелі на деко.

Для соусу з'єднуємо сметану, томатну пасту та порізану петрушку, солимо до смаку.

Сумішшю поливаємо голубці.

Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин.





Добре смакують зі сметаною. Хоч на вигляд мої ліниві голубці не надто нагадують цю традиційну страву української кухні, радше котлети чи тефтелі, втім на смак - 100% голубці. Тож рекомендую цю страву всім, а особливо тим, хто давненько не крутив голубці:).

Смачного!

4 коментарі:

  1. спробую! хоча реально- голубці не така клопітна страва. Люблю їх готувати та їсти

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пробуйте, готуйте - і діліться враженнями!). може й справді голубці вже не така марудна і довга справ, втім у мене щось руки до них не доходять, хіба що лише до лінивих:))).

      Видалити
  2. хороший рецепт, щось подібне бачила ще на http://foodlove.com.ua

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, що зайшли до мене в гості і написали відгук. І ще дякую за посилання, ніколи не була на цьому смачному ресурсі)

      Видалити