неділю, 31 січня 2016 р.

Чізкейк "Каліфорнія"


Чимало кулінарок та кухарів наголошують на тому, що справжній чізкейк повинен бути з крем-сиру і в жодному разі не з домашнього сиру. Може воно і так, адже йдеться про американську кухню, але чесно кажучи не зовсім поділяю це твердження. Втім, зізнаюся відверто, що все ж таки було цікаво в чому у них різниця. І коли в "Метро" натрапила кілограмову пачку крем-сиру за прийнятною ціною, вагань не залишилося, вирішила пекти. Забігаючи наперед, скажу, що треба було зробити це швидше, справжня смакота.

Інгредієнти: 200 г печива до кави, 100 г масла, 1 кг крем-сиру, 200 мл вершків, 200 г цукру, 2 яйця,  2 столові ложки крохмалю, 1 пачка пудингу (пудинг можна замінити 2 ст. л. крохмалю, щоб в сумі вийшло 4 ст. л).
Перш ніж перейти до детального опису приготування, який є надзвичайно простим, розкрию таємницю його назви:). Найчастіше чізкейки печуть з "Філадельфії", підсоленого вершкового сиру. Ціни на нього кусаються, 125-грамова пачка цього заморського делікатесу коштує 32 грн. А за кілограм доведеться заплатити кругленьку суму - 260 грн. Чізкейк виходить золотим, якщо не платиновим. В "Метро" я знайшла український відповідних цього легендарного сиру, на смак - дуже схожий, теж підсолений, а називається "Каліфорнія", тож на честь сиру вирішила й назвати свій чізкейк:). І ледь не забула, вартість української "Каліфорнії" - 100 грн. за кілограм. Важко втриматися, щоб не придбати.
А тепер приступаємо до роботи. Печиво перемелюємо в крихту в блендері.

Масло розтоплюємо в мікрохвильвці чи на водяній бані, перемішуємо з печивом.

Роз'ємну форму застеляємо пергаментом. Найкраще підійде форма діаметром - 24-26 сантиметрів, у мене 26 см. Викладаємо печиво на дно форми, втрамбовуємо, утворюючи корж, ставимо до холодильника.
Крем сир викладаємо до миски чи чаші міксера, додаємо цукор та вершки, злегка збиваємо.

По одному вводимо яйця, продовжуючи збивати. Додаємо пудинг та крохмаль - знову перемішуємо.

Виливаємо крем на корж з печива, ставимо до розігрітої до 170 градусів духовки, під низ - миску з гарячою водою і печемо 80 хвилин.

Готовий чізкейк залишаємо остигати в духовці.
Чізкейк виявився настільки смачним, що до фінальної фотосесії "дожив" лише один шматочок:). Втім, це, мабуть найкращий показник для страви. Чим швидше з'їли - тим смачнішою вона була:).



А тепер подіюся своїми враженнями, спостереженнями та думками. Насамперед, чізкейк з домашнього сиру та крем-сиру - це два різних сирники. Крем-сир додає випічці більш ніжної кремової структури, котра не зникає і після випікання:).  А тепер про смак... Підсолений сир, з'єднуючись з цукром утворює неповторний смак. Звичайно, я дуже рада, що нарешті спробувала справжній американський чізкейк, але все одно не буду зраджувати його українським варіаціям.                                    



Ось таким апетитним вийшов шматочок чізкейка, він хоч один-однісінький, але все одно промовляє до всіх, хто дивиться на нього свою чарівну мантру: "З'їж мене", "Приготуй мене"... Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар