Традиційно перш ніж перейти до детального опису наведу оригінальний рецепт, щоб довго не переповідати і переписувати, просто подаю фото.
Загалом рецепт цієї страви подано не надто детально, то ж мені довелося підглядати особливості приготування м'ясних рулетів в інших кулінарів. В пригоді став смачний блог Сергія Пожара. В одному з його постів "Рулет з телятини (або як звернути шию) все детально описано і показано, тож з цією інструкцією набагато легше було повторювати давній рецепт Франко.
Інгредієнти: 1 200 г телячої чи свинячої шиї (у мене була телятина), 3 цибулі, 1 банка (400 г) порізаних стерилізованих печериць 1 ст. л. сметани, 1 ст. л тертої булки, сіль, перець, мускатний горіх, сушений чебрець за смаком.
М'ясо помити, просушити, натерти сіллю та приправами, обгорнути харчовою
плівкою і поставити до холодильника на декілька годин, а ще краще на ніч маринуватися.
Запікати в розігрітій до 150 градусів духовці 30 хвилин, потім зменшити температуру до 120 градусів і пекти ще півтори години. За півгодини до кінця запікання зняти фольгу, злити сік і цибулю, збити в блендері до однорідної консистенції.
Рулет ставимо назад в духовку, вже не накриваючи. Можна перекласти в меншу посудину, наприклад гусятницю, бо завиванець під час запікання зменшився в розмірі. Поливаємо соусом з м'ясного соку та цибулі.
Під час запікання не забуваємо завиванець поливати соком. Він буде рум'яним і соковитим.
А тепер поділюся своїми враженнями від приготування цієї страви. Насправді все не так важко, як може здатися на перший погляд. Крім того, всі зусилля є вартими, адже завиванець дуже смачний. Як на мене, це ідеальний варіант для великоднього столу.
Замість печериць можна дати чорнослив чи будь-які інші ваші улюблені складники. Щодо печериць, то звісно, можна брати свіжі печериці, їх треба буде потушити та випарувати зайву рідину.
Замаринований шматок м'яса розпластати, надрізавши де потрібно і відбити.
2 цибулі порізати кубиками, 1 –
півкільцями.
Кубики цибулі потушити на маслі до прозорості.
Додати печериці, ще трішки протушити.
Тоді додати сметану та сухарі і приправити за смаком.
Цю суміш викласти на м'ясо.
Скрутити рулет, міцно зв'язати
нитками.
Обсмажити з обох сторін на сковороді до рум'яної скоринки.
Півкільця цибулі скропити олією, викласти на дно форми.
Зверху
поставити рулет, закрити фольгою.
Запікати в розігрітій до 150 градусів духовці 30 хвилин, потім зменшити температуру до 120 градусів і пекти ще півтори години. За півгодини до кінця запікання зняти фольгу, злити сік і цибулю, збити в блендері до однорідної консистенції.
Рулет ставимо назад в духовку, вже не накриваючи. Можна перекласти в меншу посудину, наприклад гусятницю, бо завиванець під час запікання зменшився в розмірі. Поливаємо соусом з м'ясного соку та цибулі.
Під час запікання не забуваємо завиванець поливати соком. Він буде рум'яним і соковитим.
Перед подачею з готового завиванця знімаємо нитки і нарізаємо.
Замість печериць можна дати чорнослив чи будь-які інші ваші улюблені складники. Щодо печериць, то звісно, можна брати свіжі печериці, їх треба буде потушити та випарувати зайву рідину.
Мій цьогорічний Великдень точно не обійдеться без цієї страви.
А ще цей завиванець для мене є дуже органічним з тією епохою, яку ілюструє книжка.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар