вівторок, 26 квітня 2016 р.

Салат з апельсином та сиром Дор Блю


Раніше, зустрічаючи в кулінарних блогах, журналах чи книжках салати з апельсинами, чесно кажучи, ставилася скептично до такого екзотичного рішення. Але спробувавши Салат з апельсинами та сиром Дор блю в одному кафе, миттєво змінила свою думку. Тому саме такий салат пропоную приготувати до Великодня. Чому? Тому що такий вишуканий, екзотичний та смачний салат чудово впишеться в святкове застілля. Крім того, це чудова альтернатива важким, багатокомпонентним салатам.
Інгредієнти: 1 пучок листя салату, 0,5 апельсина, 50 г сира Дор Блю (підійде і будз чи інший сир на ваш смак), кулак лущених грецьких горіхів, готова суміш прованських чи італійських трав. Заправка: 2 ст. л оливкової олії, 2 чайні ложки рідкого меду. 1 чайна ложка лимонного соку, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав.
Листя салату помити, висушити, порвати, викласти на тарілку. Злегка скропити оливковою олією.

Апельсин помити, розрізати навпіл, почистити від шкірки, розділити на дольки і зняти шкірку. Зізнаюся, справа доволі клопітка і марудна, але це того варте.
Почищені дольки апельсина порізати на шматки середнього розміру і викласти на салат.
Сир порізати трикутниками:).
Порізаний сир викласти на салат, притрусити почищеними горіхами.
Тим часом готуємо заправку. В склянці змішуємо олію, мед, лимонний сік, сіль та трави. За допомогою чайної ложечки збиваємо до однорідної суміші.
 Салат солимо, посипаємо травами і поливаємо заправкою.
Ось і все, лише кілька хвилин нам знадобилося для приготування цього екзотичного салату.

 Готуючи цей салат, ще раз переконалася в тому, що на кухні не варто боятися експериментувати зі смаками, поєднувати на перший погляд не поєднуванні продукти, адже результат може перевершити усі сподівання. 

 Як я уже писала вище, не обов'язково використовувати дорогий Дор блю, впевнена з бринзою чи копченим будзом також добре смакуватиме.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар