Інгредієнти. Для основи: 200 г шоколадних вафель (можна замінити шоколадним печивом), 1 білок. Для маси: 800 г сиру, 250 г сметани або вершків, 3 яйця, 1 жовток, 0,5 скл. + 1 ст. л. цукру, 50 г крохмалю (4 ст. л. з гіркою), 2 ч. л. апельсинової цедри і сік з одного апельсина, 3 ст. л. какао.
Роз'ємну форму для випічки, розміром 22 сантиметри, змастити маслом, посипати борошном. Для основи вафлі подрібнити в блендері.
У вафельну крихту додати білок, змішати.
Вафельне тісто викласти в змащену форму, втрамбувати мокрими руками, бо суміш буде доволі липкою.
У велику миску викладаємо сир, сметану, яйця, жовток, цукор, збиваємо бледером до однорідної маси.
Додаємо апельсинову цедру і 3 ст. л соку - перемішуємо.
Останній штрих - додаємо крохмаль, збиваємо до однорідності.
1,5 скл. маси відкладаємо, додаємо до неї решту соку, 1 ст. л. цукру та какао - перемішуємо чи збиваємо до однорідності.
На припечений корж викладаємо біле тісто, зверху - плямками чорне.
Ложкою - розрівнюємо, злегка змішуючи кольори.
Пекти в розігрітій до 175 градусів духовці 70-80 хвилин. Під низ сирника ставимо миску з гарячою водою. Готовий сирник не витягаємо з духовки, залишаємо там охолоджуватися. Найкраще смакує на наступний день.
А тепер трішки про те, чому у мене не вийшов рисунок аля зебра. Все дуже просто, потрібно було відкласти менше маси, наприклад десь 0,5 скл., за такої умови все б вийшло, як і в оригіналі.
Смак - вражаючий, наступного разу спробую зробити його з рисунком аля зебра. Хоча це зовсім не впливає на його смак, який є неперевершеним.
На носі - Великдень, думаю, цей сирник стане неабиякою прикрасою святкового столу. Принаймні я планую пекти на Паску саме його:).
Смачного!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар