Вітаю усіх з Великоднем! Нехай це світле свято примножить у кожній оселі добро, злагоду, щастя і мир! Для багатьох кулінарів і тих, хто просто любить куховарити. Паска - улюблене свято, адже воно спонукає готувати нетривіальні та цікаві страви і пекти особливу випічку. Вже давненько хотіла зробити сирну паску, але щось з року в рік з цим не складалося аж до 2016-го. Після перегляду в моєму улюбленому блозі Віки фотографії цього традиційного пасхального десерту, вирішила остаточно - цього року сирній пасці таки бути. Отже, хоч і трішки з запізненням, але все ж зустрічайте рецепт сирної паски:).
Так як мені потрібно було отримати як мінімум дві паски, то кількість складників я збільшила вдвічі, аніж в оригінальному рецепті, який почерпнула в тому ж блозі - http://mom-story.com/. В результаті у мене вийшло три чудові сирні паски.
Інгредієнти: 1 кг м'якого домашнього сиру, 4 жовтки, 200 грамів масла кімнатної температури, 200 г цукру, 200 мл 33% вершків, 1 пачка ванільного цукру, цедра з одного лимону, 100 г кураги, 100 г родзинок. Для помадки: 100 г чорного шоколаду, 40 г масла, 160 г вершків чи солодкої сметани.
Плюс цього рецепту в тому, що для нього не потрібно спеціальної форми, замість неї підійдуть пластикові упаковки від різноманітних молочних продуктів. Родзинки промити і залити гарячою водою.
Курагу порізати і також залити кип'ятком. Залишити запарюватися.
З лимона за допомогою тертки зняти цедру.
Сир перетерти через сито.
Вершки збити в пишну масу.
Вершкове масло збити з цукром.
Жовтки збити міксером чи вінчиком до світлої пишної маси на водяній бані. Для цього потрібно довести до кипіння воду. Коли вода закипить зменшіть вогонь, поставте зверху миску з жовтками і збивайте. Вода не має сильно кипіти.
Вилийте в сир жовткову суміш, додайте ванільний цукор та цедру лимона, змішайте з допомогою блендера.
Тоді додайте збиті масло та вершки - знову блендеруйте.
До суміші додайте запарені і відтиснуті родзинки та курагу, легенько вимішайте.
У дні форм для пасок зробіть кілька прорізів, для стікання сироватки. Вистеліть кожну форму марлею, складеною в два-три рази. Кінці марлі бажано закріпити резинкою, щоб не сповзали. У кожну форму викладаємо сирну масу, злегка втрамбовуючи.
Кінці марлі відкочуємо і накриваємо ними паску, накриваємо кришкою. Перекладаємо в тарілки чи мисочки, на дно яких ставимо кришки для того, щоб вона не плавала в тій рідині, яка стікатиме. Зверху ставимо вантаж: все, що спаде на думку, для цього я використала різноманітні закрутки. І ставимо до холодильника на 12-24 години, час від часу зливаючи рідину, котра стікатиме.
Наступного дня - знімаємо вантаж, кришку та розгортаємо марлю, перевертаємо паску на тарілку та акуратно знімаємо марлю.
Тим часом готуємо помадку. В каструльці з'єднуємо, шоколад вершки та масло, розтоплюємо на вогні до однорідної маси.
Трішки остуджуємо і поливаємо шоколадом паску, зверху я ще примостила різноманітні цукрові пасхальні фігурки, котрі в переддень Великодня продаються на кожному кроці.
Знову ставимо до холодильника, щоб глазур застигла.
Кількість і найменування сухофруктів можна змінювати залежно від ваших уподобань.
Цього року саме ця пасочка з курчатками стала окрасою мого великоднього кошика:).
Ще раз усіх вітаю усіх з Великоднем, сподіваюся, що цей рецепт стане вам у пригоді вже наступного року:).
yozgat
ВідповістиВидалитиsivas
bayburt
van
uşak
0B30
A10BB
ВідповістиВидалитиOsmaniye Evden Eve Nakliyat
Sivas Parça Eşya Taşıma
Erzincan Parça Eşya Taşıma
Bilecik Parça Eşya Taşıma
Muğla Parça Eşya Taşıma
Ağrı Şehirler Arası Nakliyat
Isparta Evden Eve Nakliyat
Niğde Şehirler Arası Nakliyat
Artvin Şehirler Arası Nakliyat