пʼятницю, 17 червня 2016 р.

"Нутелла"-чізкейк з полуницею


Влітку зовсім не хочеться вмикати духовку, але це не привід відмовлятися від кондитерських смаколиків, адже завжди можна приготувати торт без випічки. Рецептів таких смаколиків є безліч. Нещодавно я натрапила на дивовижний відеоблог, в якому і знайшла цей смачнющий тортик. Тепер хочу поділитися його рецептом з вами. На вигляд цей торт дуже схожий на легенду французької кухні "Фрезьє", але він має кілька переваг, готується простіше та швидше і без духовки.
Інгредієнти. Корж: 250 г шоколадного печива, 80 г масла. Мус: 750 г домашнього не кислого сиру, 400 мл вершків, 300 г згущеного молока, 1 банка "Нутели" чи іншої шоколадно-горіхової пасти (300-350 г), 20 г листового желатину, 1 склянка полуниць, кілька штук полуниць однакового розміру.  
Форму розміром 22 сантиметри вистелити пергаментом. Печиво змолоти в крихту.


Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. 

З'єднати крихту з маслом, ретельно вимішати, висипати у форму і утрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.   
Тепер приступаємо до підготовки полуниці. Усі ягоди помити, просушити. 1 склянку полуниць порізати кубиками.
Кілька ягідок однакового розміру порізати навпіл.
Листи желатину залити холодною водою, залишити набухати. Якщо використовуєте порошковий желатин, робити все так само, лише заливаєте меншою кількістю води, приблизно 60 мл, розмішуєте. 
В мисці з'єднуємо сир, вершки, згущене молоко і "Нутелу", збиваємо блендером до однорідної кремової маси.

Набухший желатин розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. Желатин лише злегка розігріваємо, не кип'ятити.
Тоненькою цівкою виливаємо желатин в сирну масу, продовжуємо збивати.
Кілька ложок маси викладаємо на корж.
Половинки полуниць викладаємо по колу, притискаючи до краю форми.

Полуницю порізану кубиками висипаємо зверху, злегка притискаємо.
  Виливаємо решту маси, ставимо до холодильника на кілька годин для застигання, а ще краще на ніч.
Застиглий торт виймаємо з форми і прикрашаємо.



Шоколадно-горіховий ніжний смак в поєднанні з свіжою кисленькою полуницею - смакує дуже смачно. Сир,  шоколадно-горіхова паста і полуниця - утворюють гармонійний і збалансований смак. Мммм. Смакота.


 Якщо ви давненько розглядаєте фотографії торту "Фрезьє", так і не наважуєтеся його приготувати, можете розпочати з "Нутелла-чізкейк з полуницями". На смак ці торти абсолютно різні. Перший - це поєднання тоненьких бісквітів з невагомим вершковим пудингом та полуницями, другий - шоколадно-сирний смак у поєднанні з полуницею. Але їх об'єднує одне - полуниці і дивовижний смак. Тому рекомендую потренуватися на чізкейку з "Нутеллою" і перейти до "Фрезьє".


   Смачного!!!

7 коментарів:

  1. Чи можна в цьому рецепті не додавати згущонку, лише нутеллу?

    ВідповістиВидалити
  2. Думаю, що можна, чому ні). все як забажаєте).але тоді, мабуть, треба буде дододати трішки цукру. Загалом мене теж спочатку трішки лякало поєднання нутелли та згущенки, але в результаті не виходить приторно, навпаки - смак збалансований.

    ВідповістиВидалити
  3. Теж люблю незвичні поєднання смаків, частенько вишукую такі смаколики в інтернеті. Спробуйте ще салатик з авокадо, сиром, та грушею, рецепт знайшла тут gcook.ru/salaty/salaty-s-avokado.html

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую:). Ви читаєте мої думки), якраз хотіла приготувати якийсь салатик з авокадо. Груша, сир і авокадо - гарне поєднання! Спробую при нагоді приготувати його!

      Видалити
  4. Підкажіть будь ласка скільки потрібно желатину простого не листкового? Дякую!

    ВідповістиВидалити