суботу, 16 липня 2016 р.

Полуничний торт-мус


Цей торт готувала тричі в розпал полуничного сезону, але щось ніяк не виходило сфотографувати кінцевий результат. А коли таки вдалося зафіксувати фінальну стадію процесу, - ніяк не доходили руки до підготовки публікації рецепту. Тож із деяким запізненням пропоную вашій увазі надзвичайно смачний і ніжний Полуничний торт, який, думаю, можна приготувати з різними ягодами чи фруктами.
Нещодавно я відкрила для себе надзвичайно класний кулінарний канал на "YouTube". Авторка відеоблогу Тетяна творить справжні кулінарні шедеври і ділиться зі своїми підписниками детальним описом приготування тих чи інших страв. Словом, рекомендую цей канал. Крім смачних рецептиків, він ще й допоможе підтягнути вашу англійську. Цей тортик запримітила саме тут. Готувала його й з бісквітом як в оригінальному рецепті й з коржем з печива, зізнаюся другий варіант мені більше до вподоби.
 Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 70 г масла. Полуничний мус: 3 скл. полуниць, 250 г згущеного молока, 340 г домашнього сиру, 500 мл вершків, 100 г цукру-пудри, 20 г листового желатину. Желе: 2 пачки полуничного желе, 500 мл води, кільканадцять великих полуниць. 
Для цієї кількості складників підійде роз'ємна форма, діаметром 24 сантиметри. Перед тим як розпочати готувати торт, вистеляємо форму пергаментом.
Для коржа традиційно печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера, скалки чи інших підручних засобів.
 Масло розтоплюємо на водяній бані чи в мікрохвильовці.
Масло виливаємо в крихту, ретельно перемішуємо до однорідної маси. Висипаємо її у форму та утрамбовуємо, утворюючи корж. 

Тортівницю з коржем ставимо до холодильника. Тим часом готуємо ніжний полуничний крем.
2 склянки полуниць подрібнюємо в блендері зі згущеним молоком.

В блендері  збиваємо сир з 200 мл вершків в блендері до однорідної кремової маси.
Решту вершків збиваємо з цукром до стійких піків.
До збитих вершків викладаєте сирний крем та полунично-молочну суміш, продовжуєте збивати.

Желатин залити холодною водою, залишити набухати. Якщо у вас порошковий желатин також робите схожу дію, заливаєте 60 мл холодної води та розмішуєте. Далі залишаєте суміш на 5 хвилин. 
1 склянку полуниць ріжемо кубиками.
Набухший листовий желатин відтискаємо та нагріваємо на водяній бані чи у мікрохвильовці. Головне - не перегріти. Рідкий желатин виливаємо в крем та збиваємо. Останній штрих висипаємо порізані полуниці - перемішуємо. Масу виливаємо на корж та ставимо в холодильник застигати.

Желе розчиняємо в гарячій воді, охолоджуємо.
Полуниці ріжемо пластинками та викладаємо по колу на застигший торт. 
Щоб желе не втекло і гарно лягло на торт його потрібно заливати порціями. Тож спершу поливаємо полуничний шар невеликою кількістю желе і ставимо до холодильника.
Після того як перший желейний шар застигне, можна виливати решту галяретки. А за кілька годин чи наступного дня цей тортик точно не залишить нікого байдужим.


 Звісно, я розумію, що публікація цього рецепту, можливо, є не дуже своєчасно, адже полуниця вже відійшла, втім якщо дуже захотіти, то полуницю ще можна знайти, а якщо ні, то згодиться наступного року. Але найголовніше те, що тут можна експериментувати і заміняти полуницю іншими ягодами і фруктами - малиною, абрикосами, чорницею чи вашими улюбленими.

Тонка пісочна основа, повітряний полуничний мус з яскравим ягідним желе - це щось неймовірне. На смак і за структурою, як цукерки "Пташине молоко". 



Смачного і яскравого всім літа!

Немає коментарів:

Дописати коментар