четвер, 1 березня 2018 р.

Печиво "Інь і Янь"


Сьогодні перший день весни, календарна зима попрощалася з нами, проте на вулиці ще на повну господарює зима. Мороз, сніг, все як в січні, а не в березні. Словом, гра контрастів. Тому рецепт чорно-білих тістечок з промовистою назвою "Інь і Янь"якнайкраще проілюструє мій настрій.

Інгредієнти: 200 г масла, 160 г цукру, 2 яйця, 70 мл молока або вершків, 480 г борошна, 2 ч. л. порошка до печива, 3 ч. л. ванільного цукру, дрібка солі, 120 г крапель чорного шоколаду (можна для контрасту взяти 60 г білого шоколаду і 60 г чорного шоколаду). Додатково для шоколадного тіста: 2 ст. л. какао, 2 ст. л. молока або вершків.

Масло збити з цукром в пухку масу. Використовувала коричневий цукор, можна брати білий. 

Продовжуючи збивати, додати яйця, по одному. 

Борошно змішати з порошком до печива та сіллю. 

В кілька етапів, чергуючи між собою, додати до маси борошно та молоко. Добре вимішати. Виходить липкувате тісто. 

Поділити тісто навпіл. 

До однієї частини додати какао та молоко, ретельно вимішати. 

Додати по 60 г шоколадних крапель до кожної частини тіста, до шоколадного тіста можна дати білий шоколад, ретельно вимішати.

 Обгорнути кожент шматок тіста харчовою плівкою, поставити до холодильника на 1 годину. Якщо не маєте в запасі стільки часу, то можна і менше.

 З кожної частини тіста по черзі відщипнути шматок, сформувати невеличкі кульки.

З'єднати чорну і білу кульки докупи і приплюснути. 


Чорно-білі пляцочки викласти на деко вистелене пергаментом.

 Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 15-20 хвилин.



Обожнюю пекти печиво, особливо шоколадне, адже завжди, коли в духовці випікаються тістечка, оселя наповнюється неймовірним ароматом і одразу ж стає дуже затишно. Це печиво наповнює кухню мега-шоколадним ароматом, так і хочеться якнайшвидше його скуштувати. Але не варто поспішати. Спеченому печиву потрібно дати злегка охолонути, а тоді вже можна перекласти його на тарілку.



Печиво виходить дуже смачним та крухим. Переконана, що такий чорно-білий варіант дуже сподобається дітям, принаймні я в дитинстві дуже любила чорно-білу випічку. 
До речі, назву "Інь і Янь" придумала моя мама, я ж хотіла назвати просто - двоколірне печиво з шоколадними краплями, але "Інь і Янь" звучить цікавіше та інтригуюче.



Печиво прекрасно смакує з чаєм, молоком, кавою чи навіть в сухом'ятку. Люблю брати таке печиво з собою на роботу в якості перекусу. А ще таке печиво - ідеальний подарунок з будь-якої нагоди. Тому, закликаю, печіть печиво, даруйте його своїм близьким та рідним і, звісно, радійте весні, адже рано чи пізно сніг розтане і вона таки прийде до всіх.         

2 коментарі:

  1. Дуже смачне! Замість крапель брала чорний шоколад і білий з лісовим горіхом.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Радію, що печиво сподобалося! Шоколад замість крапель - це гарне рішення. Дякую, що читаєте мій блог та експериментуєте.

      Видалити