понеділок, 2 квітня 2018 р.

Пиріг зі шпинатом та яйцями


В цей пиріг я закохалася з першого погляду, коли побачила його в одному польському блозі, шукаючи великодні рецепти. Як тільки його побачила, якнайшвидше захотілося приготувати. Ця тарта - ідельний весняний варіант, цікава ідея для великоднього столу чи просто для вечері.
Інгредієнти: 1 пачка (400 г) слойоного тіста або філо, 400 г замороженого чи свіжого шпинату, 3 зубці часнику, 3 яйця, 100 г фети чи бринзи, мускатний горіх, сіль, перець, готова суміш прованських чи італійських трав. 
Тісто розморозити, за потреби розкачати, викласти у змащену маслом та посипану борошном форму, розміром 37 на 14. Наколоти виделкою. Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 10-15 хв.

Тим часом готуємо начинку. Часник дрібно порізати. На розігріту пательну з олією викласти часник, злегка підсмажити.

 Свіжий шпинат помити і порізати. Для замороженого цей етап пропускаємо. Викласти шпинат в сковороду, тушкувати, поки не випарується зайва рідина. В кінці посолити, поперчити, додати мускатного горіха за смаком. 

Фету порізати кубиками.

Витягнути корж з духовки, викласти шпинат, зверху - фету. 


Насамкінець, дуже обережно зверху на пиріг вибити яйця, щоб не пошкодити жовток, посипати готовою сумішшю прованських чи італійських трав. 

Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хв.



Смачний і соковитий весняний пиріг. Фета доповнює шпинат, відтіняє його, а яйця не лише підсилюють смак страви, а й роблять її візуально цікавою та незвичною. 



Такий пиріг з легкістю можна подати до великоднього столу як альтернативу звичним і вже трохи набридлим канапкам. А ще цей пиріг - чудова вечеря. Готується він доволі швидко і легко, головне мати під рукою всі необхідні складники, і вуаля - неймовірно смачний всеняний тарт - готовий.

Немає коментарів:

Дописати коментар