пʼятниця, 6 квітня 2018 р.

Панна-котта з персиками, або Великодній варіант улюбленого десерту


Панна-котта таки мій улюблений десерт. Обожнюю його за ніжність смаку, а ще за легкість в приготуванні. Адже, зізнаюся, не дуже люблю десерти чи випічку, котрі змушують ночувати на кухні і нервово стежити, щоб не пропустити якийсь надважливий процес. З панна-коттою таких проблем не буде, адже процес її приготування неймовірно простий. А щодо смаку, то він божественний. Таки італійці знають толк в десертах:).
Інгредієнти: 500 мл вершків, 1 пачка ванільного цукру або 1 ч. л. ванільного екстракту, 80 г цукру (любителі більш солодших десертів можуть збільшити кількість цукру до 100 і більше грамів), 10 г желатину, 1 пачка консервованих персиків (415 г).
Желатин залити холодною водою, беріть десь 50-60 мл води. Ретельно перемішати. Поставити набухати на 5-10 хв. Якщо використовуєте листовий желатин, то беріть більше води, а перед тим як давати його до маси, потрібно відтиснути руками.

Вершки перелити в сотейник, додати цукор та ванільний цукор, розмішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння, час від часу помішуючи. Не кип'ятити. 

Зняти суміш з вогню. Набухлий желатин додати у гарячу вершкову суміш, ретельно вимішати. Охолодити. Зазвичай ставлю каструлю з сумішшю в холодну воду, час від часу помішуючи масу.  
Персики відцідити від сиропу, дати їм добре стекти. 

Порізати кубиками.

Холодну масу вилити в склянки чи креманки, залишивши місце на персики. Поставити до холодильника, коли десерт почне застигати, викласти зверху порізані персики.  

 Так як на носі Великдень вирішила зробити цей десерт у силіконових формах-яєчках. Для цього потрібно заповнити форми масою, менш ніж на половину, акуратно поставити до холодильника.

 Коли десерт застигне, викласти по центру кожної половинки порізані персики. 

Зверху - решту панни-котти, щоб заповнити масою усю формочку. Поставити до холодильника застигати. 

Перед подачею витягнути панну-котту на порційні тарілочки. Щоб десерт було легше витягнути з форми, рекомендую підігріти форму феном. Звісно, перший варіант простіший у виконанні і має менше шансів увінчалися невдачею. Зауважу, що мені було важко витягати панну-котту з форм, не пошкодивши її структуру. Деякі яєчка розшаровувалися, тому що дала забагато персиків. Тому можна спокійно не заморочуватися і робити цей мега ніжний та смачний десерт у порційних скланках, креманках чи навіть банках. 



А тепер кілька слів після дегустації. Неймовірний смак. Ніжний вершковий крем, який тане в роті, доповнюють персики. Персики з панна-коттою - дуже вдалий тандем. 



Напевно, панну-котту готую найчастіше, якщо, звісно, не брати до уваги сирники. І це справді мій улюблений десерт, який ніколи не підводить, виручить тоді, коли потрібно приготуваати десерт "вже і одразу". 



Ось такий великодній симпатичний десертик вийшов. Як на мене, гарна ідея саме до святкового столу. А ще не варто забувати про панну-котту, коли ви збираєтеся на пікнік. адеж якщо його готувати у порційних баночках чи склянках, то його дуже просто можна взяти з собою на природу. 



А мені залишається лише подякувати усім моїм читачам за те, що зазираєте в мій блог, готуєте за моїми рецептами! Бажаю усім світлого і смачного свята! І нехай буде радість та любов!

Немає коментарів:

Дописати коментар