вівторок, 3 квітня 2018 р.

Салат з молодої капусти з огірками та кунжутом

Рецептик цього салату знайшла на каналі в "Ютубі" Ольги Матвій "Готовить просто", приготувала практично одразу після перегляду її ролику. Щоправда, тоді настільки все спонтанно вийшло, що я не зробила жодних фото. Тож рік по тому вирішила повторити цей салат, тим паче, що вже з'являється в продажі молода капуста і нам все більше хочеться їсти щось зелене і соковите:).

Інгредієнти:  350-400 г молодої капусти, 2 огірки (300-350 г), 1 пучок кропу, 2 ст. л. лимонного соку, 1-2 ч. л. соєвого соусу, 2 ст. л. оливкової чи кунжутної олії, 1 ст. л. кунжуту.

Зазвичай молоду капусту перед використанням розрізаю навпіл, заливаю холодною водою і залишаю на 30-40 хв, щоб трохи вимочити нітрати. Капусту порізати. 

Злегка посолити, злегка пом'яти, щоб пустила сік. Головне не переборщити.

Кріп дрібно порізати. 

Огірки помити, почистити, порізати соломкою. 

До лимонного соку, влити соєвий соус та оливкову олію, додати кунжут, перемішати.

В мисці змішати капусту, огірки та кріп, заправити соусом, посолити за смаком. 

Викласти на тарілку, посипати кунжутом.



Салат виходить дуже хрумким та смачним, лимонний сік додає пікантної кислинки, а кунжут - родзинки. А ще салат виходить дуже соковитим. Бажано робити його перед самою подачею, щоб не пустив сік. 

 

Для мене це ідеальний весняний салатик: легкий, соковитий, смачний і поживний. Робила цей салат як з оливковою, так і кунжутною олією. Це вже справа смаку. Мені особисто, більше припав до душі перший варіант. 


Рецептом такого простого та оригінального салатику вирішила сьогодні з вами поділитися. Смакота. Зізнаюся, що перед подачею я злегка злила сік, який уже встиг виділитися, поки я готувала страву до фотографії:).  Смачного дня! 

Немає коментарів:

Дописати коментар