суботу, 4 серпня 2018 р.

Желейний кавун


Желейний кавун - ідеальний літній десерт: оригінальний, легкий, цікавий і дуже смачний. Цей десертик хотіла приготувати ще кілька років тому, але ніяк руки не доходили до нього. І ось нарешті цей день настав. Тішуся, що у мене все вийшло, тож тепер з радістю можу поділитися з вами цим рецептом.
Інгредієнти: 1 невеликий кавун (4-5 кг), 15 г желатину, 1 літр води, 4 пачки лимонного желе, 500 г м'якоті кавуна, 0,5 скл. малини, 1 скл. лохини, 4 персики або нектарини, 1 апельсин. 
Перш ніж перейти до опису приготування желейного кавуна, зауважу, що кількість складників буде залежати від розмірів кавуна. Крім того, фрукти та ягоди можна брати будь-які, на свій смак. На кавун середнього розміру треба буде приблизно 1,5 літри води, на таку кількість рідини беріть 5 желе і 20 г желатину.  

Кавун помити, обсушити, зрізати верхівку, кришку відкласти.



 Вибрати м'якоть.
 Желатин залити невеликою кількістю холодної води, залишити набухати. Желе залити 1 літрою холодної води, ретельно вимішати до повного розчинення. Додати набухлий желатин, розмішати. Охолодити до кімнатної температури.
Кавуновий казанок обдати кипя'тком. Ягоди та фрукти помити, обсушити. Персики порізати кубиками. 
 Повитягати з м'якот кавуна зернятка, порізати кубиками.
Почистити апельсин від шкірки та плівок, порізати кубиками.
Всі фрукти перекласти на велику тарілку, можна злегка вимішати.
Перекласти ягоди та фрукти в кавуновий казан.
Залити фрукти желе. кщо у вас залишиться желе, не засмучуйтеся, просто вилийте його в креманки чи склянки і поставте застигати. Буде ще один десерт.
Накрити каву зрізаною раніше кришкою, перекласти на тарілку та акуратно перемістити до холодильника. Залишити на ніч, щоб десерт застиг.


 Ось такий цікавий вийшов кавунчик. Зверху виглядає як звичайнісінька смугаста і соковита ягода, а в середині - це спрявжня вітамінна бомба, фруктово-ягідний желейний десертик.


Смачно! Дуже класна ідея для літнього десерту. Все дуже просто і легко, головне вибрати гарний невеличкий кавун і підібрати свої улюблені фрукти та ягоди. А далі все за рецептом. 


 Ось така чудова скибочка кавуна у нас вийшла. Скажу чесно, желейний кавунчик мені дуже сподобався і навіть перевершив всі мої сподівання. Тож поки ще за вікном літо та фруктово-ягідний сезон - в розпалі, не гайте часу, а бігом чаклувати над цим чудовим десертиком. 



 Смачного літа! Яскравого життя! Дивовижного дня!

Немає коментарів:

Дописати коментар