вівторок, 21 серпня 2018 р.

Пиріг зі спаржевою квасолею


Це літо потішило нас величезним урожаєм спаржевої квасолі. Частину урожаю запасливо позапихала в морозильну камеру, до решти довелося залучити всю свою кулінарну фантазію. В таких приємних розумових муках і народився рецепт Пирога зі спаржевої квасолі. Результат перевершив усі сподівання, тож залюбки ділюся з вами цим чудовим переписом.
Інгредієнти. Тісто: 250 г борошна, 120 г вершкового масла, дрібка солі, 1 яйце, 1-2 ст. л. холодної води. Начинка: 350-400 г спаржевої квасолі, 250 г сметани, 3 яйця, 100 г твердого сиру, 150 г копченого шпондера, сіль, перець, готова суміш прованських чи італійських трав за смаком, 1 пучок кропу чи зелені петрушки.
Борошно просіяти у велику миску, додати дрібку солі. Додати порізане кубиками холодне масло, швиденько перетерти руками до утворення вологої крихти.


Додати 1 яйце, воду, швиденько замісити м'яке тісто.


Форму, розміром 27-30 см, змастити маслом, посипати борошном. Тісто розкачати в пласт.

 Тісто викласти у форму, сформувати корж з бортами.

Наколоти корж виделкою, обгорнути харчовою плівкою і поставити до холодильника на 20-30 хв. Охолоджений корж перекласти до духовки. Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хв.

Квасолю помити, почистити від кінчиків та волокон. Відварити в підсоленій воді, 10-15 хв після закипання. Одразу злити гарячу воду, промити холодною, доки квасоля не охолоне. Відцідити.

Шпондер порізати кубиками, обсмажити на сухій сковороді кілька хвилин.

Яйця збити зі сметаною, сіллю та спеціями.

Твердий сир потерти на крупній тертці, додати до сметанно-яєчної суміші.

Зелень дрібно порізати, також додати  до сметанно-яєчної суміші, ретельно вимішати.

 Великі стручки квасолі розрізати навпіл, додати до суміші  разом зі шпондером, ретельно вимішати, посолити і приправити за смаком.


Начинку вилити в підпечений корж.

Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 45-50 хв.



Пиріг вийшов смачним та ситним. Чудово смакує з літньою зупкою чи самостійно. Також такий пиріг люблю брати з собою на роботу в якості перекусу-обіду.





Пиріг зі спаржевою квасолею перевершив всі мої сподівання. Тепер це мій улюблений варіант кіша. Думаю, замість шпондера сміливо можна давати шампіньйони чи інші гриби. Таким чином смак пирога буде трішки іншим і для вегетаріанців підійде.




Цей пиріг можна готувати не лише в сезон спаржевої квасолі, а й взимку, для цього ідеально підійде заморожена квасоля. Тож таким чином цим смачнезним кішем можна смакувати впродовж всього року, незалежно від пори року за вікном!

Немає коментарів:

Дописати коментар