вівторок, 11 грудня 2018 р.

Американське печиво з шоколадними краплями


Американське печиво з шоколадними краплями, мабуть, найпопулярніше печиво в світі, адже печуть його всюди і люблять його на всіх континентах, а не лише в Америці. Тож сьогодні пропоную спекти класичне американське печиво з шоколадними краплями. Воно надзвичайно смачне та просте у приготуванні. Впевнена, такий варіант тістечок припаде до душі вашим малюкам та іншим членам вашої родини. Принаймні, мої домашні його просто обожнюють. Цей рецептик також уже публікувала на "Хочу", а тепер час йому поселитися і в моєму блозі. 
Інгредієнти: 280 г борошна, 1 ч. л. порошку до печива, 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. солі, 170 г вершкового масла, 160 г цукру, 2 яйця, 2 ч. л. ванільного екстракту, 100-150 г шоколадних крапель або шоколаду. Додатково: 50 г шоколадних крапель чи шоколаду (опціонально).
В мисці змішати сухі складники: просіяне борошно, порошок до печива, крохмаль, сіль. Відставити.

Масло розтопити в мікрохвильовій печі, кілька хвилин помішати, поки воно не охолоне.

Додати цукор, ретельно вимішати віночком, поки суміш не почне світліти.

Збити, додаючи яйця по одному.

Додати ванільний екстракт, ще раз ретельно вимішати.

Додати борошно, вимішати лопаткою чи ложкою. Має вийти рідкувате, тягуче тісто.

Останній штрих - додати шоколадні краплі чи порізаний шоколад, вимішати.

Для того, щоб з тістом було легше працювати, потрібно закрити миску харчовою плівкою і поставити до холодильника на 2 години, можна на ніч.

Сформувати невеличкі кульки і викласти на деко, вистелене пергаментом. Майте на увазі, що це печиво добряче збільшиться в об’ємі під час випікання, тому не варто робити великі кульки, менше печиво виглядатиме акуратніше. А також важливо зберігати дистанцію між печивами на деко.

Кожну кульку можна злегка приплюснути пальцями, за такої умови печиво матиме плоскішу форму і швидше спечеться. З однією партією печива не робила нічого, другу приплюснула. В першому варіанті вийшло менше і товстіше печиво, в другому – більше і тонше. Загалом у мене вийшло 24 тістечка.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин до золотистого кольору по краях.
Пам’ятаєте про додатковий шоколад в рецепті?! Ось тепер він нам і знадобиться, в гаряче печиво запихаємо шоколадні краплі. Гаряче печиво буде достатньо м’яким, тож зробити це буде легко.



А тепер можна і дегустувати. Хрумке, ароматне, в міру солодке і мегашоколадне.
До речі, окрім шоколаду до тістечок можна додати улюблених горіхів. Так смак печива буде ще багатшим та цікавішим. Або ж шоколад можна взагалі замінити на драже „m&m`s”, ті ж самі горіхи, в’ялену журавлину тощо.



Якщо ви маєте більше часу, то можете приготувати це печиво про запасJ. Для цього потрібно заморозити кульки з тіста, а коли захочете поласувати свіжим печивом, просто витягніть їх з морозилки викладіть на деко з пергаментом і печіть. Так можна чи не щодня ласувати свіженьким печивом.



Для мене печиво – це найзатишніша випічка у світі. Коли я випікаю тістечка, не важливо за яким рецептом, моя кухня та вся оселя наповнюється неймовірним ароматом. Мабуть, саме так пахне в щасливому і ситому доміJ. Тож кожному бажаю затишку і смачного печива на додачуJ.

Немає коментарів:

Дописати коментар