пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

Медові пряники


Вже середина грудня, а я лише вчора спекла  свої перші і поки-що єдині медові пряники в цьому сезоні. Але як каже народна мудрість, краще пізно, ніж ніколи. І воно справді так, тим паче, що тістечка вийшли неймовірно смачними та пряними, наповнивши мою оселю запашними пахощами прянощів.
Інгредієнти: 90 г меду, 100 г цукру коричневого або білого, 80 г масла, 1 яйце, 340 г борошна, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. какао, дрібка солі, 2 ч. л. приправи до медівника чи гарбуза, якщо у вас немає її під рукою тоді додайте 1,5 ч. л. кориці, 0,5 ч. л меленого імбиру, 1/4 ч. л. меленої гвоздики.

В каструлі з'єднати цукор, масло, та мед. 

Поставити на вогонь, варити на середньому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Відставити суміш з вогню, дати охолонути.

Тим часом в мисці з'єднати всі сухі складники: просіяне борошно, какао, соду, дрібку солі, приправи, ретельно вимішати. 

Додати яйце і вимішати в комбайні спеціальною насадкою, це можна зробити і вручну з допомогою ложки чи віночка.

 Поволі влити солодку суміш, продовжуючи збивати. 

Тісто зібрати в кулю, обгорнути харчовою плівкою і поставити до холодильника на 1-2 години.

Від тіста відрізати потрібний шматок, тонко розкачати.

 Вирізати різноманітні фігурки з допомогою спеціальних форм. 

Викласти на вистелене пергаментом деко. 

Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 7-10 хвилин.



Під час випікання цього печива кухня наповнюється неймовірними ароматами прянощів, враз у вашій оселі стає неймовірно затишно і святково. Тому, якщо у вашому домі ще немає радісної атмосфери свята, рекомендую створювати її з допомогою випікання цих медових пряників. Результат не змусить себе довго чекати. Вже за мить ваша оселя наповниться духмяними ароматами домашньої випічки, котрі створять неповторний та дивовижний настрій.



Смак пряників неймовірний. В міру солодкі і пряні. Гармонія. Це перша асоціація, котра виникла у моїй голові після куштування цієї випічки. Від них стає дуже тепло і затишно. В принципі довго можна описувати їх смак, проте найкраще скуштувати самим, тому закликаю бігти на кухню і творити на ній справжню кулінарну магію під назвою "медові пряники". 



Тістечка виходять тверденькими, такими як і мають бути медові пряники. А якщо ви хочете, щоб печиво розмякло, то поскладайте їх в якусь ємність з кришкою. Постоявши деякий час в закритій ємності, тістечка стануть м'якшими та ще ароматнішими. 



Пряники ідеально підійдуть для прикрашання ялинки. Якщо ви вирішили прикрашати новорічну красуню тістечками, тоді не забудьте під час вирізання різних фігурок зробити в кожному печиві дірочку для ниточки. В цій справі стане у пригоді коктейльна трубочка. 



Печиво - ідеальний подарунок на Різдво чи Новий Рік, особливо, те що приготовано власними руками з любов'ю. Тому, якщо ви ще досі не знаєте, що подарувати своїм близьким та рідним на свята. Просто спечіть медівнички, складіть їх в гарну коробочку і даруйте.    

2 коментарі: