середу, 27 лютого 2019 р.

Пряний сирник з вареним сиром


Сирник з вареним сиром - це коронний торт моєї мами. І його рецепт уже є у моєму блозі. Втім, на цьогорічне Різдво вирішила пекли його інтерпретцію, з прянощами та абрикосовим джемом. Вийшло цікаво та смачно.
Коржі: 350 г борошна, 140 г цукру, 175 г масла, 2 яйця, 1 жовток, 1,5 ч. л. порошку до печива, 1 ч. л. приправи до гарбуза, 0,5 ч. л. кориці, дрібка солі. Крем: 1 кг домашнього сиру, 180 г цукру, 170 г масла, 1 ст. л. лимонного соку, 3 яйця, 1 білок, 1/3 скл. молока, 3 ст. л. крохмалю, 1 ч. л. ванільного екстракту або ванільного цукру, персиковий або абрикосовий джем. Помадка:30 г масла, 1 плитка чорного шоколаду.

Борошно просіяти, додати цукор, порошок до печива, сіль, приправи, вимішати. 

Додати порізане кубиками масло, перетерти з борошном, до утворення вологої крихти. 

Додати яйця та жовток, замісити м'яке тісто. 


Поділити тісто на три рівні частини. 

Кожну частину обгорнути харчовою плівкою, поставити до холодильника, мінімум на 30 хв.  Тісто трішки липке і дуже м'яке. Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці до готовності, приблизно 15-20 хвилин. Так повторити ще два рази.

Форму, діаметром 24 см, вистелити пергаментом. Викласти тісто, сформувавши корж, наколоти виделкою. 


Сир змолоти в м'ясорубці або перетерти через сито. 

До сиру додати яйця та білок, збити міксером до однорідності.

 В каструлю з товстим дном викласти цукор та масло, розчинити. 

Додати сирну масу, ванільний екстракт. Постійно помішуючи, довести до кипіння.

 Крохмаль розчинити в молоці. 

Додати в сирну масу, тримати на вогні до загустіння. 

Перекладати торт потрібно гарячою масою, тож одразу приступаємо до складання десерту. На дно форми викласти корж, змастити джемом, викласти половину масу, накрити коржем. 


Знову змастити його джемом, викласти решту маси, накрити коржем, зверху поставити тарілку і тягар. Поставити торт в холодне місце на ніч.

 На другий день можна приступати до декорування. Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. До гарячого масла додати подрібнений шоколад, залишити на декілька хвилин, ретельно вимішати до однорідності. 


Торт покрити помадкою, посипати горішками чи мигдалевою крихтою.
Готовий торт поставити ще на годину до холодильника, щоб помадка загустіла. І можна нарізати на порційні шматки і насолоджуватися дивовижним смаком цього тортика.



Це спправді ідеальний рецепт сирника.Мені можете сміливо повірити на слово, адже за своє життя приготувала дуже багато сирників на будь-який смак. Насамперед, якщо бути чесною, то це не зовсім сирник, а радше торт із сирним кремом. Тож він точно стане справньою окрасою будь-якого святкового столу.



Смак цього сирника дуже круто доповнюють прянощі та абрикосове варення, доповнються його і збагачують. Це справді класний рецепт для святкового новорічного чи різдвяного столу. Втім, не варто обмежуватися лише зимовими порами року, адже цей десерт можна сміливо готувати і влітку, і восени, і навесні. 


 Ось і все. Зичу вам прекрасного дня і смачних експериментів. А для цього вам знадобиться новий рецептик, наприклад Сирника з вареним сиром. 

Немає коментарів:

Дописати коментар