четвер, 28 лютого 2019 р.

Салат з гарбузом, прошуто та фетою


Давненько не постила в блозі рецепти гарбузових страв. От і настав
час виправляти таку тотальну несправедливість:), тож сьогодні поділюся з вами переписом смачненького Салату з гарбузом та прошуто. Весна вже на порозі, і в цей період, дуже гостро відчуваю потребу в овочах та зелені. І поки огірки, помідори, редиска та черемша в процесі дозрівання, такий салат точно вгамує цю потребу.

Інгредієнти: 250 г гарбуза без м'якоті та шкірки, 1 пучок листя салату, 80 г хамону, прошуто або будь-якого в'яленого м'яса, 100 г фети, 4 грецьких горіхів. Медова заправка: 4 ст. л. оливкової олії, 2 ч. л. гірчиці в зернах, 2 ч. л. рідкого меду, 2 ч. л. лимонного соку, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав.

Гарбуз порізати кубиками. 

Посолити, додати трав, скропити оливковою олією. 

Посмажити на сковороді до готовності. 

Листя вимити, посушити, порвати і викласти на тарілку чи в салатник. 

Фету порізати кубиками. 

Прошуто нарізати тонкими слайсами. 

Гарбуз викласти на серветку, дати стекти зайвій олії. 

Викласти гарбуз на листя салату. 

До салату і гарбуза викласти прошуто і фету, примостити половинки грецьких горіхів, зверху полити заправкою. 



Ось і все салат готовий. Він неймовірно смачний. В'ялене м'ясо, фета, горіхи та гарбуз створють довершений смачний тандем. Цей салатик можна приготувати на вечерю, а можна включити в святкове меню. Він однаково добре впишеться як на свято, так і на будень.



Хто читає мій блог, знає, що я особливо люблю гарбузи і вважаю їх універсальним продуктом, адже з нього можна приготувати перші, другі страви, закуски і десерти. Але я щось давненько не постила в блозі нічого гарбузового, тож вирішила нагадати і собі, і своїм читачам, що гарбуз - це дуже смачно, корисно і цікаво.




 Ось такий яскравий вийшов салатик. Мені дуже подобається його смак, а ще він доволі ситний, тому ним сміливо можна повечеряти, не готуючи більше нічого. Гарного дня і смачного життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар