вівторок, 23 липня 2019 р.

Кіш с томатами та сиром


Перейдемо від десертів до солоної випічки. До вашої уваги пропоную пиріг з сиром та томатами. Готувала його спеціально для Хочу.юа, він неймовріно смачний та цікавий, тож вирішила розповісти про нього ще й читачам мого блогу. Основа з пісочного тіста у поєднанні з ніжною сирно-вершковою начинкою та помідорами-чері утворюють гармонійний смак і надзвичайно естетичний зовнішній вигляд. Словом, пальчики оближеш. Якщо хочете здивувати своїх домашніх чимось смачним та оригінальним, то рекомендую зупинитися саме на цій страві.

Інгредієнти. Тісто: 250 г борошна, 150 г вершкового масла, 1 яйце, дрібка солі, кілька ложок холодної води. Начинка: 300 г домашнього сиру, 3 яйця, 400 г сметани, 100-150 г твердого сиру, сіль, мелений чорний перець, готова суміш прованських чи італійських трав, 1 ст. л. кукурудзяного чи картопляного крохмалю, 200-250 г помідорів-чері.
В миску просіяти борошно, посолити. Додати порізане кубиками масло.

Швиденько розтерти руками масло з борошном до утворення вологої крихти, додати яйце, якщо потрібно воду і замісити тісто.


Форму, діаметром 27-30 см, змастити маслом, посипати борошном. Тісто розкачати, викласти у форму, сформувати борти, наколоти виделкою. Обгорнути харчовою плівкою і поставити до холодильника на 15-20 хвилин. Охолоджений корж підпекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Це робимо для того, щоб начинка не розмочила корж.
Тепер приступаємо для приготування начинки. Все дуже просто. У чаші блендера змішати сир, яйця і сметану, збити до однорідної консистенції.

Додати крохмаль і ще раз легенько збити.
До сирно-сметанної маси додати сіль, перець, трави, спеції за смаком.

Натерти на крупній тертці сир і додати до начинки, ретельно перемішати.

Помідори-чері помити, обсушити, розрізати навпіл.


Начинку вилити на корж.

Викласти по колу половинки помідорів зрізом вверх.

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Вуаля. Кіш з сиром і помідорами готовий.



Смакота і краса в одній страві. Помідори і сир – це завжди виграшне поєднання. Тож смак пирога дивовижний, хрумке тісто, ніжна кремова сирна маса і соковиті помідори утворюють вибуховий коктейль смаків. Щоб він був ще яскравішим, готовий пиріг можна прикрасити свіжим базиліком.  



Цей рецепт знайшла в одному з кулінарних журналів. І одразу ж закохалася в картинку, тому вирішила спробувати приготувати і собі, трішки змінивши рецептуру. І не прогадала, адже цей пиріг можна сміливо приготувати на якесь свято, наприклад день народження. Впевнена, гості будуть вражені і смаком, і виглядом цієї страви. Смачна гармонія! А якщо до вашого дня народження ще далеко, то також не варто проходити повз цього рецепта, адже такий пиріг ідеально підходить для перекусу на роботі. Тож висновок один – пекти Кіш з сиром і томатами та насолоджуватися миттями, адже вони прекрасніJ.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар